Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Amke en de blaaskes

Soms denkt een mens aan iets, of vraagt zich gewoon iets af. Dat deed ook Amke.

“Waar heb je de naam Slow vandaan gehaald, oma?” vroeg ze. En ik legde uit dat ik die niet had gevonden, maar Luc zelf en dat in een tijd dat ik hem nog niet kende. Ik vertelde dat hij die naam had gekozen omdat hij pas een pc had en vond dat hij te traag typte.

Amke knikte begrijpend.

“Dat is niet zo gekomen hoor” kwam Luc tussen. “Slow stond voor: Super Luc ontdekt web” zei hij.

Amke knikte nog begrijpender.

Previous

Carwash

Next

Gedachten op de loop

3 Comments

  1. Mijn frituurpan heet Pruttelgatje, vanwege de pruttelende geluidjes die ze pleegt te maken. Wentelteefje is de plafondventilator in mijn bureau. Mijn televisietoestel luistert naar de naam Fluppe, want dat is de Vlaamse verbastering van Filip en dus ook van het elektronicamerk Philips. Mijn papierversnipperaar heb ik Vreetzak gedoopt. Het moet niet nog gekker worden.

  2. ms

    Toen wij vier jaar geleden onze toenmalige auto afschreven, kochten wij een “protmachien”, dat was een Sodastream.

    Maar verder ging/gaat dat hier niet.

  3. Onze GPS kreeg de naam Carmen

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén