Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nonkel Bob

Zonder de bedoeling te hebben om hier telkens nieuwsberichten te zetten of over de zaken in het nieuws bezig te zijn kunnen we toch niet voorbij aan de dood van Bob Davidse ofte Nonkel Bob.

Nonkel Bob beschrijven lukt ons niet best. Hij was een begrip. Op woensdag was het Nonkel Bob, zo simpel was dat, al veranderde het programma in de loop van de jaren wel.

mske heeft het nog gezien toen het nog “Kom toch eens kijken” heette.

Kom toch eens kijken
Ons uurtje zet nu in
zo dadelijk zal blijken
Ieder krijgt hier zijn zin

 
Paula Semer was toen echter al omroepster en tante Rita en tante Bertha heeft ze niet gekend, tante Ria wel al weet ze daar niet veel meer van. Ze heeft meer herinneringen aan tante Terry die nadien “Klein Klein Kleutertje” onder haar hoede nam.

Het programma werd later “TV-Ohee” en nog later veranderde het nog van naam maar toen werd mske al te oud om er naar te kijken.

Nonkel Bob dat was liedjes zingen, spelletjes spelen, kwissen, knutselen, toneelvoorstellingen bijwonen, het jaarlijks jeugdfeuilleton, alles eigenlijk. In de kast hier achter ons liggen nog de boeken van Nonkel Bob, stuk gelezen dat wel.

Net was er nog telefoon van Zoneke o.a. over Nonkel Bob. “Heb jij dat ook nog gezien?” schrok mske. Blijkbaar wel, zo net vóór Zaki en Kris het overgenomen hebben.

We hebben het al gezegd: er zijn mensen van wie je hoopt dat ze onsterfelijk zijn, of zoals Zoneke het zei: er zijn mensen waar je niet van verwacht dat ze dood kunnen gaan.

Previous

We vragen ons af …

Next

Slow’s supergeheime verdwijntruc

1 Comment

  1. Ik zei het vandaag nog tegen mijn man “nonkel Bob is iemand zoals Armand Pien ,een tweede komt er niet ” Ik denk dat alle kinderen de woensdagnamiddag naar dit programma keken en je denkt zoals Zoneke denkt.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén