Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nonkel en de badkamer

Slow heeft een nonkel en die nonkel is maar een maand ouder dan Slow. Dat gebeurde vroeger wel meer. Slow heeft wel meerdere nonkels. Maar die andere nonkels spelen niet mee in wat ik nu wil vertellen, die ene wel.

Ik weet niet of nog iemand weet dat wij hier al vijf jaar met een badkamer zitten waarvan één lavabo nooit afgeraakte omdat er twee veren ontbreken om die lavabo zijn sifonbak op te hangen.

Het mag gezegd worden dat wij die veren al meerdere keren bestelden, de laatste keer ook weer zonder gevolg waarop wij een mail naar Sphinx zelf stuurden.

En nu vraagt iedereen zich af wat Slow zijnen nonkel daarbij komt doen natuurlijk. Al wie zich dat niet afvraagt, kan daar nu best mee beginnen, want vertellen doe ik het toch.

Awel, zo net na die mail zei mske tegen Slow: “zeg Slow, uwe nonkel werkt die niet bij Sanitairhandel? Zouden we dat daar niet kunnen bestellen? Misschien leggen ze er dan meer de pees op”.

Zo gezegd, zo gedaan. En nonkel ging dat in het oog houden. Af en toe kwam er een mailke van nonkel om te melden dat de veren er nog niet waren, dat hij dat raar vond dat het zo lang duurde en dat iedereen het raar begon te vinden en toen ging nonkel op konzjee en kwamen er geen mails meer.

Enkele weken terug heeft Slow nog eens naar zijnen nonkel gebeld omdat ze hier toch echt wel begonnen te peizen dat ze die sifonbak met een ijzerendraad zouden moeten ophangen.

De mail van nonkel was verloren gegaan! En wat stond er in die mail? Ah ja, de veren zijn bij de nonkel van Slow. Dat is nog wel een heel eindeke van hier en van die lavabo verwijderd, maar ze zijn toch al in de familie.

En terwijl we toch bezig zijn over die badkamer, jubelt en juicht, we hebben een badkamergarnituur met wc-papierhouder en wc-borstel ineen.

mske heeft het zoeken naar ene waar je ook nog reserverollen en gazetten kon insteken opgegeven. Die reserverollen zijn eigenlijk niet nodig want hier zijn ze toch maar met hun twee en Slow leest daar geen gazet, alleen de Colruytfolderkes.

Eigenlijk is het omdat ze nu dat badkamergarnituur in orde kregen dat ik bedacht dat ik dat van die veren nog moest vertellen.

Als ze nu eens tijd vinden of maken om die te gaan halen dan kunnen ze beginnen denken hoe ze best die lavabo kunnen afwerken zonder lachwekkende situaties.

Previous

The train at stake

Next

Des morgens in de vroegte …

8 Comments

 1. bea

  Het komt inorde. De veren zijn al een stuk meer binnen handbereik, het handenwerk volgt.

 2. Amaai..het gaat nog echt eens goed komen met die lavabo’s van jou..die wij gewoon wastafels noemen trouwens!

 3. Gettie

  Echt, zelf en eigenhandig en persoonlijk gaan halen bij den nonkel want ik vrees dat de post in deze geen soelaas zal brengen. Gezien de eigengereidheid van de resorkes zouden ze gegarandeerd ergens in een postkantoor uit de verpakking springen.

 4. Is die andere lavabo ondertussen niet versleten door dubbel gebruik? Ik veronderstel dat er twee lavabo’s waren, voor elk eentje.

 5. Lel over het wc-papier, gebruik in deze duren tijd ’t wc-papier aan bijde zij

 6. ms

  @ Magda: de lavabo is aangesloten hé, het is zijn kap onderaan die er niet onder zit.

  @ Liliane: geldbesparende tips zijn altijd zeer wel gekomen.

 7. Hahaha, wat een leuk plaatje , maar ja, hopelijk komen je ‘hulpstukken’ toch snel op hun plaats terecht. Viva aan je nonkeltje …

 8. Sloef goede middag…

  dat is het verhaal van de trage lavaboveren ! En dan zwijgen we nog over de service en gelukkig kunnen jullie u toch wassen ! Fijne groetjes )pepino

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén