Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het familie-etentje

We kennen het allemaal, we maken het allemaal mee dat bij een begrafenis wordt gezegd: we zouden eens moeten afspreken. Het gebeurt nooit … toch niet bij mijn weten.

Lucs broer en Lucs kozijn hadden samen gezeten en het georganiseerd voor de verjaardag van de overgebleven nonkel.

We waren met 22. Tanteke wist ook van niks en ze was er zo gelukkig mee want nonkel zweeft op de grens van weten en niet weten, kennen en niet herkennen.

Na het eten in een brasserie gingen we met zijn allen naar het WZC waar nonkel verblijft. Daar hadden ze het ook mooi georganiseerd, een zaaltje bij de grote zaal was voor de familie voorzien en er hing een affiche op de deur. Het werd er echt gezellig en nonkel genoot er -met blinkende ogen- van.

Was het in elke familie maar zo.

Uitgelichte afbeelding:

  Themabeeld: Woonzorgcampus Oleyck Landen.Previous

Nonnen die niet in het klooster gingen

Next

Lisette Model in Musée de la Photographie

12 Comments

 1. Wat een goed idee! En geweldig dat het een geslaagde dag geweest is, zeker nu oom het nog bewust heeft kunnen meemaken.

  • ms

   Nonkel genoot zichtbaar. Hij ging ook grapjes maken, al zei hij niet echt veel.

   Voor corona had een andere nonkel, die deze zomer overleed, samen met de kozijn zo een bijeenkomst georganiseerd.

   Eigenlijk zou zo’n jaarlijkse bijeenkomst voor veel families de band wel versterken.

 2. Wat mooi.
  Mijn moeder verjaart binnenkort, maar we zijn met teveel om nog samen te komen en mijn moeder raakt totaal verward als er teveel mensen of drukte rond haar is. Gelukkig hebben we het de jaren voor Corona wel nog kunnen doen. Haar 100ste verjaardag zullen we rustig vieren.

  • ms

   Niet alle neven en nichten waren aanwezig, het was een zaterdag, maar we hadden wel ingeschreven. En uit eten werd voor nonkel misschien ook wat te veel, daarom hadden ze het zaaltje gereserveerd en werd er taart gegeten.

   Hij was blij verrast, maar niet iedereen is tegelijk op hem afgestormd, dat niet.

 3. Leuk dat dit nog kan in je familie. Ook leuk dat nonkel duidelijk genoten heeft van al dat volk.

 4. Wij deden vroeger jaarlijks van die familiefeesten, altijd kort na nieuwjaar. We hebben zowel langs mijn moeders als lang mijn vaders kant heel veel familie (als in: rond de 90 man per kant als iedereen komt). Ondertussen zijn mijn ouders er niet meer, net zoals veel nonkels en tantes en is de klad er wat ingekomen. En toen kwam corona er nog bij. Ik weet niet of het ooit nog terug gaat gebeuren … het zullen toch weer dezelfde zijn die het moeten organiseren (moi, onder andere en ik heb er de puf niet voor).

 5. Een goed idee, lijkt me heel gezellig op deze manier..
  Inderdaad wordt het gezegd op begrafenissen: ‘eigenlijk zouden we…’ maar na een paar kerstgroeten houdt het weer op.

  • ms

   De nonkel die deze zomer overleed wou een oude gewoonte nieuw leven inblazen. Dus organiseerde hij dat zomerfeest. Maar toen kwam corona.

   Het zou mooi zijn mochten Lucs kozijn en broer het nu voortzetten.

 6. elsjeveth

  het zijn van die prachtige herinneringen die niemand je me afneemt. Dat je tante en oom zichtbaar hebben genoten maakt het ook nog eens onbetaalbaar.
  De foto van de bewegwijzering is er eentje met humor 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén