Slow en mske moesten ook nog eens naar de bank, de bib, de lotto, de post en nog een bank. Ze komen aan het stadje waar staat: “uitgezonderd plaatselijk verkeer – handelaars bereikbaar”. Ze rijden door, al begrijpen ze niet wat dat bord daar staat te doen, gaan naar de bank, de bib, de lotto alles te voet, maar dan willen ze naar de post maar die ligt aan het andere eind van de straat en ze stappen dus weer in de auto, maar kunnen de straat niet uit door dat bord. Omdraaien is de boodschap en dan met een omleidingske naar de post.

En dan geeft de radio het nieuws van 15.00u, mskes piekharen gingen recht omhoog staan, want: in het Vlaams Brabantse Landen is in de buurt van het station een helikopter neergestort; er zijn twee doden en verder is er niet al te veel schade”. En mske denkt: “in de Stationsstraat en niet veel schade?” Maar het was niet in de Stationsstraat. Het was aan de post.

En mske heeft een hekel aan de mensen! Staan ze daar als een kudde stomme schapen te kijken en komen er in dichte drommen nog meer aangestormd.