Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een gewone urgence of priorité absolue-urgence

Wat die klanten hier de laatste tijd in hun q hebben, het is me wat. De ene na de andere hebben ze urgencekes.

De klant die een maand op voorhand al zo een dringende reserveert rekenen wij daar niet bij want dat is op afspraak. Dat wordt dan in de planning voorzien. Maar die anderen die kunnen er wat van.

De leukste is Monsieur Point. Die stuurt “une urgence”, zegt al op voorhand “merci” en als hij dat dossier de volgende ochtend niet in zijn mailbox vindt stuurt hij een bezorgde mail om te informeren of mske dat dossier wel ontvangen heeft. Dat gebeurde deze week. Dringend is het dan blijkbaar wel aangezien dat al dateerde van in 2007. Tja …

Dat Monsieur Point dat doet is mogelijk een heel klein beteke mskes schuld, want laat nu net Monsieur Point zo een beetje haar favoriete klant zijn. Als die zo een dringende binnen stuurt dan doet mske die onmiddellijk. Normaal gezien toch, maar was ze nu net op die bepaalde dag toch niet met een urgenceke van Mr. Van Schoonhuyzen bezig zeker.

En Mr. Van Schoonhuyzen heeft toch ook zo het ene na het andere en dan vraagt hij hoe het komt dat zijn dossiers van twee weken geleden nog niet verwerkt zijn. Maar zo zijn we hier niet getrouwd hoor Mr. Van Schoonhuyzen. mske heeft daar zo een typisch klungelig antwoord opgegeven, iets in de trant van: “iedereen heeft momenteel urgences en daardoor worden de non-urgences ineens wel urgent en moeten als dusdanig behandeld worden”. Als antwoord daarop heeft Mr. Van Schoonhuyzen nog enkele dossierkes overgemaakt waarvan één “urgent” als naar gewoonte.

Previous

De stoof

Next

De straatvechters

2 Comments

  1. olive

    ik heb soms ook van die “spoed” klussen, dan mail je dat het klaarligt en belt de volgende dag er nog maar eens achteraan, om dan van een collega te horen te krijgen: o die? die is vandaag vrij…

  2. ms

    Meestal ken ik de opvolging van die dossiers niet, behalve die ene keer dat ik het doorstuurde en een “out of office reply kreeg. Dat was een klant van minder omvang -en ik bedoel niet de maat van zijn kostuum- maar voor wie het ook altijd dringend is.

    Ergerlijk is dat.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén