Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Komt er nog wat van?

Zo een dikke maand geleden stonden er planten in het boekske van de Lidl en aangezien mske nog steeds dat oude pekelvat moest vullen ging ze er daar maar enkele halen.

Eén van die planten moest in juni bloemen, de anderen in juli. En het werd juni en er bloemde niks. En juni vorderde en die ene kreeg knoppen, maar bloemen … ho maar. mske begon haar geduld wat te verliezen. Wat later kreeg één van de andere ook al knoppen.

Elke morgen ging mske naar de twee geknopte kijken en verwachtte elk ogenblik de bloemen te zien.

Ze hebben gewacht. Beiden samen met hun eerste bloem op de eerste dag van de zomer. Slow merkte op dat de junibloeier eigenlijk een bloemblaadje mankeerde en mske dacht dat hij zich geforceerd had.

Gisteren in het naar huis komen stonden ze tussen twee bussen in aan het station van Tienen waar Slow eens rap naar de achterkant moest en bij het terugkomen al lachend mske maande eens naar de bloembakken te gaan kijken. Zelfde plant maar veel kleiner dan die hier in onze bak en maar één bloemeke maar dan maar half open.

“Stand: ms-statie van Tienen: 1-0” zei Slow.

Ondertussen staan er natuurlijk nog planten met knopkes en staan er nog knopkes op ontluiken. Maar mske heeft de lavendel al verzet want die was gaan liggen, mogelijk kwam dat door de slechte dagen van vorige week.

Bovendien wil dat stuk selderij waar de slakken hebben van gegeten absoluut niet mee en die gaat ook verplaatst worden, maar dan moet eerst de groene verf van de bloempotten. Eigenlijk denkt mske dat die niet meer gaat bloemen van ’t jaar.

En Slow denkt dat het misschien af te raden is om bij Lidl planten te kopen.

Previous

Het zotte geweld

Next

Het is zomer

1 Comment

  1. geduld… de zomer is laat dit jaar. hier begint alles opeens heel hard te groeien en bloeien, een soort inhaalslag

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén