Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het is zomer

Zomer is de ijskreemkar die enkel komt als hij er zin in heeft maar nooit als wij er zin in hebben.

Maar dat is ook Slow die de mierenstraat bestudeert en bijhoudt welke mier wat meeneemt naar huis en mske die zich afvraagt of die mieren bij de hommels gaan pikken.

Zomer is ook driehoeksverhouding op de draad, de hond in de verte, de vlieg op je been, niet onmiddellijk het nummer van de brandweer moeten zoeken bij brandlucht, een koel drankje buiten en de buurvrouw die je groet over de poort.

Het is zomer en dat is pas zalig.

Previous

Komt er nog wat van?

Next

Rommelbezen

2 Comments

  1. en of het zomer is! Ik neem er al de nevenverschijnselen maar bij ,als ik maar buiten kan zijn!!

  2. gettie

    En dan vergeet je nog de kipjes die kakelen waneer ze van hun ei verlost zijn en de kikkers die kwaken en de haan die vroeg kraait. Ach wat hebben we naar de zon gesnakt tijdens die ellendig lange winter. Mieren, hommels, bijtjes, vlinders, vogeltjes, jonkies van allerlei broedsel… en wij mensjes, dus laat die zomer maar even duren aub, maar niet te warm hé, het moet nog een beetje “werkbaar” blijven hé. En als die kreemkar niet wil stoppen dan springen we toch op de fiets voor een ijsje of duiken we de diepvries in.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén