Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Moeskopperij

Ze zegden het in het nieuws, maar het is ook zichtbaar, erg zichtbaar. Er zijn minder peren dit jaar. Anders hangen de boomkes afgeladen vol met dikke trossels peren. Nu niet. Er zijn wel peren hoor maar de boomkes kreunen niet onder hun gewicht zoals anders.

En dan denkt mske aan de moeskoppers. Die komen dan langsgereden met hun fietske, trekken een peerke af en denken dat zo één peer geen kwaad kan. Denken ze er eigenlijk aan hoeveel moeskoppers er komen langsgereden met hun fietske? Hoeveel peren dat op het einde maakt? Heeft hun moeder hen dan niet geleerd dat je van het eigendom van een ander moet afblijven?

Dan stond hier eens iemand binnen die beweerde een politieagente te kennen die zei dat moeskoppen niet meer bestraft wordt. Dus is mske dat eens gaan opzoeken. Er is wel een nuance, het is geen wanbedrijf maar een overtreding en dat wordt wel nog beboet, al denkt mske dat niet elke fruitteler een agent bij zijn boomgaard kan zetten om een overtreding vast te stellen. Wat wel vast te stellen is, maar dan niet door een agent maar door ieder die er passeert, is dat meer en meer fruitkwekers hun boomgaarden beginnen af te spannen.

Weet je dat die mensen eigenlijk een enorm risico nemen? Ze weten immers niet wanneer die peren de laatste keer gespoten werden. Ze moesten allemaal het vliegend krijgen!

Previous

Gemompeld commentaar

Next

Neem het openbaar vervoer zeggen ze dan

3 Comments

  1. Goooh…da’s toevallig…daar had ik het vorige week onder het wandelen door met m’n zussie nog over. En dat die lui als je hen erop aanspreekt ( zoals wij in Mödling eens deden tijdens een wandeltocht daar, toen er steeds mensen druifjes liepen te plukken) dan durven zeggen: er staat toch niet bij dat het niet mag?…!! Pff…dat is de omgekeerde wereld hè! Ik vind het gewoon asociaal.

  2. Da’s weer een staaltje van hoe onze maatschappij er tegenwoordig uitziet hé. Iedereen denkt alleen nog maar aan zich. Goesting in een peer? Afplukken maar. Ikke, ikke, ikkke … mag alles. Er even bij stilstaan als iedereen dezelfde mentaliteit erop nahoudt, dat komt niet bij hun op.
    Respect voor je medemens, de eigendom van de medemens; soms helaas heel ver te zoeken. Jammer toch.

  3. Ik mocht dat niet doen van mijn ouders,mijn kinderen mochten dat niet doen van mij en nu worden de kleinkinderen er op gewezen dat zij dat ook niet mogen doen.Uit respect voor andermans goederen.
    En respect is tegenwoordig bij veel mensen ver te zoeken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén