Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Oejt oejt ze stieten nor de toeien

Het kan al een maand of meer geleden zijn dat mske ineens opkeek terwijl ze daar buiten met de bloemekes bezig was. Wat was dat nu? Ze luisterde. Was dat een schot geweest. De volgende dagen bleef ze het af en toe horen, daar buiten op ons koerke. Toen Slow het uiteindelijk ook hoorde was het al heel wat luider. Het was zo een kanon dat in de boomgaarden staat om de vogels af te schrikken. Daar waren ze van overtuigd.

Op een dag echter dat mske hier zat te werken, hoorde ze het hier binnen ook. Zo een kanon dat schiet niet de ganse dag poef poef poef hoor. Neen. Dat schiet poef poef poef en dan een hele poos niks en dan weer een keer poef. Heel onregelmatig dus.

De eerste keer dat het mske ergerde was die zondagmorgen om half zeven. Ze had net die stressweek achter de rug waarin ze elke avond pas tussen één en twee gaan slapen was en ze dacht “rotkanon”.

De laatste dagen echter vindt ze dat het de spuigaten uitloopt. Ze staat op want ze hoort de brievenbus, maar het is niet de brievenbus, het is het kanon! Ze hoort de deur van ’t kot en denkt dat Slow daar is, maar dat is het ook niet, het is het kanon.

Hoe dikwijls per dag mske zich omdraait om door ’t venster te kijken omdat ze denkt dat hier een auto stopt. Als dat namelijk het geval is en het is niet de postbode (dagelijks), de bakker van hierneven (3 keer in de week) of de wekelijkse folderbedeling dan is het meestal wel voor hier. Maar het is geen auto. Het is dat kanon.

Heel in het begin dat wij hier woonden ging dat ook zo maar toen ging dat ’s nachts door. Dat mocht toen niet meer en mag nu steeds nog niet.

Wat mske verwondert is dat het kanon in het begin amper hoorbaar was en steeds luider werd. Dus is er iemand die, volgens haar, heel bewust dat ding korter bij het dorp is beginnen plaatsen.

pske van mske:

  De titel verwijst naar een klein ventje dat ik ooit kende en dat geen “k” kon zeggen. Dit was zijn reactie op een vliegtuig dat door de geluidsmuur ging.Previous

Kapot: brokken en kosten

Next

Zorro rides again

6 Comments

 1. Tenk joe voor dat psje…anders had ik me toch de héle dag af lopen vragen…hahahahahaa net zo irritant als een kanon denk ik. Hoewel…zo’n kanon lijkt me wel héél erg irritant! Hier in de grote stad heb je natuurlijk wel constánt achtergrondgeluid..maar dat hoor je niet meer hè…daar lig je pas wakker van de eerste nachten in je tentje op vakantie…dat het dan zo stíl is!
  Is er wat aan te doen? Kun je er iemand op aan spreken? Toch niet normaal dat dat zomaar mag?

  Die beloofde tweede warme periode…hmmm…vrees dat ze hun belofte niet waar gaan maken…reken er alvast maar niet meer op hahahah! En witte borden zijn zooo vervelend in de zon…ik heb gekleurde hoor..en misschien 5x buiten gegeten deze zomer…pfff!
  Groetjesss!

 2. ms

  En dan is “oejt oejt” nog een verbasterde dialectvorm van “hoor hoor”, dit om volledig te zijn.

  We zouden er wat kunnen over zeggen. Maar wie is het ? Waar is het ? Afhankelijk van waar we zitten in huis lijkt het steeds uit een andere richting te komen. En als we op de hoogte in het veld staan, dan kan het evengoed één van die kanonnen zijn die we niet tot hier horen.

  Eens na de pluk zal het (hopelijk) wel voorbij zijn. Tegen volgend jaar ga ik toch eens grondig napluizen hoe het juist zit én onmiddellijk reageren als het weer moest beginnen.

 3. Dus ooit kon er iemand ook de ‘r’ niet zeggen…en werd hoor hoor oejt oejt hahahaha toch wel erg al die spjaakgebjekken hè!

 4. ms

  Neen hoor, dat was het dialect. Dat was geen spraakgebrek.

 5. hahahahaaaaa loooooooooooool …. ik dacht al:

  wat heeft ms-ke nu weer ingetikt ? TOEIEN … ?

  EUHHHH .. ??????

  Maar na het hele verhaaltje gelezen te hebben,
  snap ik hem natuurlijk … hahahahaha …

  Toeieavond MS-te, Tlaverke hier, Zeg, dat tanon daar, da tàn er wat van zenne.. Tunne jullie daar gene prop van in gaan steten zodat ze zijn ‘battes’ houdt. Is maar een dent piste hé … vooral voor in de donderte … slaap véél lettelder dent it ..

  zwaai zwaaaaaaaaaaaaaaaaai …

 6. oei ik leef met je mee in het dialect of in geschaafd nederlands,hihihi!Die kanonschoten kunnen werkelijk op de zenuwen gaan werken.Een aantal jaar geleden hadden we hier ook prijs. Maar achterhalen waar het vandaan kwam was moeilijk.Ik verdenk er een boer van dat hij het kanon verplaatste.Het was zo erg dat we met gesloten ramen moesten slapen en dan nog hoorde je de knallen.Gelukkig is dat nu gedaan,er is in de wijde omgeving ook al meer gebouwd …

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén