Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Heb ik mij nu echt aan een zjat kaffee verbrand?

Deze morgen bakte mske brood. Beter gezegd, ze kiepte water in het oventje, ze kwakte de bloem er achter na en duwde op start. Als ’t broodje gebakken was, deed ze de ovenwanten aan waarvan die ene, jawel nog altijd, die ene is. De andere is nieuw. Dit ter informatie. Ze haalde dus het broodje uit de vorm en kwam terug zitten werken. Geen probleem.

Gezien ze deze middag alleen was, geen zin had in kaas of wat dat er zich dan ook in die frigo bevond, bakte ze zich een tomateneieromelet. Ze bakte een beetje veel, volgende keer gaat ze daar maar de helft van nemen. Kwestie van den baskuul. Ze at haar omelet. Ze dronk daar met genietende teugskes een zjat koffie bij en kwam terug werken.

Ze zat hier toch al zeker vijf minuten te werken toen ineens de kneukel van haar middelvinger ging pijn doen. Ze bekeek die. Knalrood zag die. “Allee” dacht mske “wasmedanu?” want dat zag er eigenlijk verbrand uit. Ze stak haar vinger in haar mond en zabberde daar op tot de pijn weg was en werkte verder. Iets later verkocht die vinger toch weer ambras zeker. En nu stond daar in het midden van al dat rood nog een blaaske ook. mske dacht aan de pan. Ze had geen weet dat ze die had geraakt. Vanwaar kwam dat blaaske? Vanwaar kwam die blesterplek?

mske pakte de verzorgingskoffer, smeerde brandzalf op de plek, sloeg daar een pleister op en zette zich terug aan ’t werk. Ze pakte haar zjat koffie en “ai” dwars door de pleister en al voelde ze de pijn in die vinger. mske bestudeerde de situatie. Haar wijsvinger door het gat van het oor van de zjat. Haar duim boven op dat oor. Aha! Zit die kneukel van die middelvinger toch tegen die zjat zeker als mske die oppakt.

En toen declameerde ze zoals hierboven vermeld!

Previous

Liever efkes het marktplein vermijden

Next

Rarara en het was wit

8 Comments

 1. Ging ze zo op in haar werk en genoot ze zo van haar bakje hete koffie, dat het haar totaal niet opgevallen was dat ze haar vinger verbrand had.
  Maar ondanks de pijn, is dit geschreven stukje weer pure klasse!

 2. Die vinger heeft eerst in stilte geleden en omdat de aandacht er niet kwam,heeft ze dan maar een pijnscheut afgevuurd die je wel opmerkte.
  Maar serieus nu,het is best mogelijk dat je je verbrandde en dat de pijnreactie wat later kwam.Niet verder vertellen, want je houdt het niet voor mogelijk… maar ik verbrandde mijn buik eens met het puntje van het strijkijzer !!!!Hoe zoiets mogelijk is? Ik was buiten aan het strijken en toen ik het stoomstrijkijzer met zijn standaard weer naar binnenbracht schoof de punt van het ijzer tegen mijn buik.Ik voelde aanvankelijk niets maar toen begon het precies te jeuken.Ik keek en zag een brandwonde ter grootte van een euro!!brandwondenzalf opgesmeerd en een pleister.Na maanden is het nog altijd een lidteken!!

 3. ms

  Ik zou niet weten hoe ik het gedaan heb. Ik heb op geen enkel moment wat gevoeld tot ik hier gewoon op dat klavier zat te kloppen. Toen begon die vinger ook te kloppen.

  Het was uren na dat brood, toch een half uur na die pan en de koffie was echt niet zo heet dat ik me er zou aan verbranden.

 4. Han

  Heet stukje tomaat misschien?

 5. liliwens

  Misschien een een beker in plaats van zjat kaffee.Ik heb zo een kruising tussen en tas en een beker

 6. ms

  @ Han : dat zou dus ook best kunnen, maar dan gaat dezelfde redenering op als voor de pan. Waarom een half uur later? Een spatje van ’t bakken Idem.

  @ Liliwens : die zjat van mij is eigenlijk het dubbele van een kopje. Had ik nu niet zo tam geweest, had ik er een foto van genomen. Maar zo een hoge mok, die neem ik dan weer met mijn volle hand vast, middelvinger ook door het oog. Dus als het daaraan ligt, had ik toch prijs gehad.

 7. Vreemd…maar als je koffie met gekookt water zet (geen doorloopkoffie dus, want daarbij wordt het water nooit zo heet), kan het best wel dat het van die beker is hoor. Zo’n brandplekje..vaak is het maar een speldenprikje en heb je er geen erg in.

 8. ms

  Het water voor die koffie mag niet koken. Bovendien staat dat in een thermoskan en kan dus nooit zo heet meer zijn.

  Het zal een mysterie blijven.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén