Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Oegsie seg woont daar ne keer

Vandaag heeft mske zich zo wat verslikt. Dat gebeurt nog wel maar dan is dat meestal wel omdat ze wat eet of drinkt. Nu niet. Nu zag ze iets om te lezen en daar verslikte ze zich in.

Jaja, soms zie je rare dingen op die StatCounter van ons zoals vandaag “Gasselternijveenschemond, Drenthe, Netherlands”. mske kan goed lezen en snel lezen maar die heeft ze toch in lettergreepkes moeten onderverdelen.

Ze heeft het opgezocht, natuurlijk zoekt ze zoiets op, en ja, dat bestaat echt, dat Gasselternijveenschemond. Jawel, maar toppunt van al, dat is nog niet de langste naam in Nederland, neen er is er nog eentje die langer is, Gasselterboerveenschemond, dat heeft dan één letter meer om juist te zijn.

Dus werd mske wat benieuwd hoe dat hier bij ons zat en ze zocht naar het dorp met de langste naam, maar neen, zo kunnen wij het ook. Die lappen daar dorpen met streepkes en komma’s tussen. Dat is nonsens. Dus mag Gasselterboerveenschemond van ons gerust zeggen dat ze het dorp met de langste naam van de Lage Landen zijn.

Wat? Stom posteke? Gemakkelijk van af gemaakt? Ha! Het is maar een kwestie van er aan te peizen hé!

Previous

Leep …

Next

Peren! Gebakken, gestoofd of vers van de boom

10 Comments

 1. Noem het maar gemakkelijk vanaf gemaakt…je hebt er nogal wat opzoekwerk voor verricht zeg…voor die onzin! whahahahaaa!
  Btw…als ik weleens zo hier en daar wandelverslagen lees, dan heeft elk dorp in Vlaanderen ook nog eens twee namen ook ( en neee…ik bedoel niét een Franse..dan zal het geen Vlaanderen zijn hè). Ik snap daar nooit ene jota van hoor…dan staat er een naam en dan wordt daar nog eens een geheel andere naam tussen haakjes achter geplaatst..kan zo gauw geen voorbeeld bedenken helaas, anders deed ik dat natuurlijk! Maar zó wordt álles natuurlijk wel heel erg lang van naam! hehe!

 2. ms

  Dat zijn dan waarschijnlijk fusiegemeenten. Er zijn er wel die echt een dubbele naam hebben. Maar bij de fusiegemeenten staat er dan bvb. “Wange – Landen”.

  Die heten dan niet zo, maar in sommige gevallen is dat wel noodzakelijk zoals ze vroeger in elk dorp een kerkstraat hadden.

  Ik weet nu niet of het dàt was dat je bedoelde.

 3. Ah ja, natuurlijk Sloef…daar hoef jij je knappe koppie uiteraard niet over te breken hè, daar heb jij je personeel voor, voor dat soort geestdodend werk hehe!
  En ja…het zullen wel die fusiegemeenten zijn wat ik bedoel. Als er hier een paar gemeentes samengaan, wordt de naam van de grootste gemeente gewoon voor álles gebruikt..óf er wordt een hele nieuwe naam voor alles verzonnen…het lijkt zo half af, als je alle oude namen ook nog blijft gebruiken…en een beetje verwarrend wel ook…maar misschien voor jullie niet omdat jullie dat gewend zijn..en liever de oude plaatsnamen ook blijven gebruiken?

 4. Ik zou mijn haar achterover schudden maar mijn pelske is niet lang genoeg.

 5. ms

  Het is verwarrend als we het niet doen. Want meestal staan leveranciers dan in de hoofdgemeente en weet niemand waar de gezochte straat zich bevindt. Met de gps zal dat natuurlijk al heel wat minder zijn, maar ondertussen is het zo ingeburgerd.

  Ik zet trouwens ook altijd de naam van ons dorpke als ik mijn adres opgeef. Maar hier zitten we dan nog met een eigenaardigheid van de postnummers.

 6. Han

  En als je nou denkt dat het een flink dorp is.. dan is dat niet zo. een nederzetting meer, ontstaan doordat de turfstekers ook ergens moesten wonen.

 7. ms

  Dat had ik al vermoed gezien het gebrek aan beeldmateriaal op internet.

  Niet de moeite waard om eens een dagje Gasselternijveenschemond te plannen dus ?

 8. Han

  Als je er kunt komen zonder wagen..

 9. Han

  http://henkenzwaanstaal.nl/ mét plattegrond.. van die ene weg met zijpad

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén