Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Opnames in veelvoud

Slow had afgesproken dat hij elke dinsdag vroeger naar huis zou komen en dat was geen probleem.

Maar deze keer werd de kinderwacht verschoven van dinsdag naar woensdag en woensdag was nu precies de eerste appeldag, zodat Slow besloot maar gewoon tot het einde te blijven. Hij besloot dan maar twee bussen later richting Amke en Ella te nemen.

Maar als ze de kinderwacht op woensdag valt zijn Slow en mske gewoonlijk vroeger thuis omdat Bollie en Zoneke dan ook vroeger thuis zijn. Slow en mske berekenden dan ook dat de kans er in zat dat Slow in Zonekes dorp van de bus stapte en nog net de tijd had om over te steken en de bus terug te nemen. Dat was pas belachelijk. Dus zou hij hier blijven en zou mske alleen gaan. Maar! Slow besloot in elk geval mske te komen opwachten aan de bushalte, gezien het donkere veld waar we ’t al over hadden.

De kindjes vonden het niet zo plezant dat Slow er niet bij was. En toen mske enkele foto’s wou maken en merkte dat het toestel nog op filmen stond … ohoh, een heel filmke met gras en mskes voeten die daar door lopen en Ella’s stemmeke dat vraagt of oma foto’s nam en mskes stem die dan zegt dat ze dat wel wou maar dat het blijkbaar nog op filmen stond en dat ze niet wist hoe ze dat moest afzetten …

Resultaat? Als oma dan toch kon filmen dan kon ze ook een filmke maken van Amke en Ella die de groetjes deden aan Slow. En ze dachten na wat ze zouden zeggen. Ze zouden zeggen dat het jammer was dat hij er niet was, ze zouden zeggen dat ze zaterdag hier komen slapen, ze zouden hem een kushandje toewerpen en Ella zou zeggen dat hij zaterdag een kus en een hele dikke knuffel zou krijgen.

De gepaste locatie werd gezocht en ze namen plaats. En mske begon te filmen. De eerste keer was de actrice haar tekst vergeten. De tweede keer hadden ze wat vergeten te zeggen. De derde keer was de goeie keer maar zegden ze niet meer wat ze de tweede keer wél hadden gezegd.

Dat zijn de leukste filmkes uit mskes filmcarrière. Daar is ze nu al zeker van. Dat zijn pas filmkes om bij te houden.

En Slow aan de bushalte, dat is ook iets om te onthouden, want het was tenslotte voetbalavond en hij heeft de match van de FC De Kwibussen dan wel opgenomen maar de bushalte ging toch voor.

Previous

Het doel en de middelen

Next

De mensen op de bus

12 Comments

 1. oh ja, zeker weten, dat zijn zalige filmkes, ik heb er ook zo een paar op de PC staan van Blahkind, en ’t is zo leuk om die te bekijken Telkens opnieuw
  Aaaaah, ballonnen? Dat heb ik nog nooit gehoord Maar zo zie je maar he, hoe verschillend we kunnen zijn, en dat allemaal door een ervaring uit onze jeugd sè

 2. Heel toevallig heeft een neef laatst m’n vaders oude filmpjes op dvd gezet en de man een dvd-speler kado gedaan…en op een woensdag een paar weken geleden hebben we eens een flink stuk bekeken…echt héél leuk is dat hoor. Gewoon simpele dingen, maar ook veel van uitstapjes en zo. Ik was niet klein meer ( m’n jongste zus en broer wél, want die schelen nogal met de rest), maar het was van toen ik nét verkering kreeg met vriendlief hehe echt wel héél leuk om te zien.
  Maar wat ik bovenal zo leuk vind is dat die kleintjes dat zo graag voor Slow wilden doen…zooo lief! Maar ja…als híj dan ook weer zoooo lief voor jou was…zegt heel veel over die Slow van jou!

 3. hahahaha goed zeg … ! toen wij pas onze videocamera hedden gekocht, gebruikte manlief hem als afscheid van ons hotel in Kreta en ik mocht op de film.Tuurlijk keek iedereen naar bibieke en daar werd ik ook knap zenuwachtig van, mede ook omdat Manlief het filmen nog niet helemaal onder de knie had, en ik iedere scene verschillende malen mocht overdoen. En toen het eindelijk lukte, struikelde ik in de zonnentuin en viel plat op mijne buik tussen al die liggende toeristen . Het stond er allemaal goed op en nog altijd wordt er met dat filpje van Kreta ,goed gelachen
  Herkenbaar dus …

  PS: Thooooh het was gisteren haast niet te den zo hé, m… * test test test*
  * AAN MS-KE ‘S GEHEUGEN EN GEDULD MANKEERT NIETS *

  Met de groetjes van Skynet …

 4. ms

  @ Blah : ik ga ze denkelijk meerdere keren opslaan, ne keer op elke pc en ne keer of drie op verschillende USB-sticks.

  @ Klaverke : liever jij dan ik. Om al die jaren opnieuw op die bloeper te moeten kijken …

  @ mizzD : die kleine lieve dingen in ’t leven, die doen een vuurtje branden daar vanonder aan je hart en verhinderen dat het versteent.

 5. Precies!
  Btw…wat was er nou precies loos met dat reageren? Als je een code krijgt kan het even duren eerdat je reaktie er staat hè! Ik heb nog maar zelden gehad dat ie helemáál niet verscheen hoor!

 6. ms

  Wel ik reageer die eerste keer en sluit je blog. Later kom ik terug en zie “0 reacties”. Als ik het blog open staan er geen reacties.

  Dus ik denk dat het wéér zover is en reageer opnieuw, ik druk “stuur” en krijg àlle reacties te zien. Ik zet dus “val dood” en de rest.

  Als ik daarna terug kom kijken zie ik “0 reacties” maar dan laat ik me niet meer vangen hoor. Dan heb ik het wel gesnapt dat het die leukerds van Skynet zijn.

  Gisteren had ik dat bij Klaverke ook voor en die reactie is er helemaal niet door gekomen. Zodoende heb ik ook maar opnieuw wat geschreven.

  Mogelijk sleutelen ze aan je titel ?

  Ah ja, en met die code heeft het niets te zien, want de eerste was zonder code, de tweede mét.

 7. Dit is echt wel grof dan…iemand persoonlijk dwars zitten? Dat kán toch niet!!
  Ik dacht gewoon dat oude liedje…maar begreep eigenlijk al wel dat het dát niet kon zijn, want dat had je toch alláng doorgehad dan hè.

 8. ms

  Zou dat kunnen ?

 9. Daar lijkt het toch op…als alleen jij dat probleem maar hebt? Ik heb het echt nog niet meegemaakt dat m’n reaktie er niet stond als ik géén code had hoor…dan staan ze altijd er metéén!

 10. ms

  Wel ik heb allerhande problemen met reageren.

  Eigenlijk bij Stefanie ook al een paar keer. Daar druk ik op “stuur” en komt daar zo een stippellijntje rond die “stuur” en dan blijft dat maar draaien. Klik ik het weg, staat er geen reactie, druk ik nog een keer op “stuur” staat ze er twee keer.

 11. gettie

  Kindertjes schuil voor filmende grootouders aub, het wordt later tegen jullie gebruikt om allerhande feestjes op te fleuren, maar aha waarschijnlijk staat het gesproken woord van de dader in spe ook op het discetteke!!
  Lief van Slow, maar hij doet dit heel zeker omdat jij dat meer dan waard bent !(melig ik weet het, maar tis toch ook zo hé)

 12. ms

  Aha, maar dat is een privé boodschap van de kindjes voor Slow. Die wordt niet vertoond. En momenteel zijn ze er toch als de kippen bij voor zulke zaken hoor.

  Melig vind ik die laatste opmerking niet, maar er zijn zo vele anderen die het niet zouden doen hé.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén