Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De wiebelige almanak

Dat je inwendige klok grondg verstoord kan worden door uurwisselingen, dat weet wel iedereen. Maar weet je dat er ook zo een inwendige almanak bestaat?

Toen Zoneke die eerste november 2007 besloot dat hij ging leren paardrijden en informeerde of Slow en mske één keer per week op Amke en Ella konden passen werd die dag vastgelegd op woensdag.

Een goed jaar later werd dat omwille van omstandigheden verschoven naar dinsdagavond. Ineens leek het of de weken langer waren geworden. Hoevele maanden Slow en mske op die woensdagen na die dinsdagavonden hebben gedacht dat het donderdag was … dat kan ik niet vertellen omdat ik niet juist weet wanneer het stopte.

De laatste drie weken werd de kinderwacht zo drie keer eenmalig verschoven van dinsdag naar woensdag en sedert gisteren is het officieel, het wordt weer woensdag.

Vandaag is een rare dinsdag, zo een beetje leeg. Mogelijk gaan de weken weer wat korter lijken, als het op het woensdaggevoel al donderdag zal blijken te zijn.

Previous

De stampede

Next

Onvoorwaardelijke liefde

4 Comments

  1. Hahaha…héél herkenbaar…heb dat ook met dingen die ik altijd op een bepaalde dag doe…als dat een keertje anders gaat, ben ik meteen de rest van de week in de war!

  2. Mensen zijn gewoontedieren. Dankjewel voor je reactie bij mij op deze idd lege dinsdag.

  3. gettie

    Wie had dat ooit gedacht dat wij “ouwe hippies” ons in een keurslijf zouden laten duwen !! hahaha!!!
    Maar troost u, ik ben ook altijd een dag kwijt als er een feestdag in de week valt. Gelukkig zijn mijn dagen nog niet leeg haha, maar voor jou ook niet vermoed ik, tis maar dichterlijke vrijheid denk ik.

    @Sloef, als er zo een “langere week” is , krijg je dan meer brokjes en korreltjes en als de week voor je huisgenoten “kort” uitvalt moet je dan honger lijden ?

  4. ik zal dat nu ook meemaken .Ipv van de donderdag komt er nu een hulp op dinsdag. Ik zal ook een tijdje nodig hebben om dat niet te vergeten.Ze zal voor me staan op dinsdag en ik zal eerst uit de lucht vallen en op donderdag komt er geen eind aan het wachten op de hulp.Wat een gewoonte dieren zijn we toch,zoals Danique zegt.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén