Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De mensen op de bus

Op de bus van dinsdagavond zitten dus mensen. Over één van die mensen hadden we het al, dat is de man die met zijn afgezakte short en in zijn onderlijveke op die bus zit met zijn voeten op de andere zetel. Maar die zit daar niet altijd op.

Maar er is ook de man die Slow Catweazle noemt, die neemt die bus nu ondertussen toch ook al een pozeke. Catweazle heeft lange verwilderde  haren en een grote roze bril.

Tesamen met Catweazle dook ook de man op die tegen zichzelf praat of tegen een imaginair iemand en die dan altijd met geld voor die imaginaire zijn neus zit te wapperen. Die laatste zit eigenlijk niet alleen op de avondbus, maar die rijdt ook mee met de namiddagbus onderweg naar Zoneke.

Woensdagavond stapte mske op de bus en die zat nogal vol, zodat ze eigenlijk bijna gans achteraan kwam te zitten en ze zag de man met de afgezakte short in zijn onderlijveke één bank voor haar maar aan de andere kant van het gangske zitten en daar wat verder aan de deur zat Catweazle.

En ja, dat er veel volk op die bus zat kon komen door Leuven kermis. De meesten daarvan stapten af in het grote dorp. En daar stapte ook de man met de imaginaire vriend op.

Toen ging het fout. De man en de imaginaire stapten niet af aan hun gewone halte. Het onderlijveke stapte niet af aan zijn normale halte. Catweazle stapte wel af aan zijn normale halte en toen deden de imaginaire en zijn maat dat ook maar.

mske belde. Ze stond recht en liep naar de deur. De bus nam de bocht op zijn kortste en reed het perron voorbij. Niet abnormaal, dat doen ze soms nog maar dan aan de andere kant van het perron maar ondertussen werd er op mskes arm getikt. Ze keek om. Het onderlijveke! “Hij doet gewoon een ommetje” zei de man met een erg beschaafde stem. Werkelijk een mooie warme stem. En dat met een afgezakte broek …

“Alle personaliteiten zaten samen op de bus” zei mske tegen Slow toen ze haar wedervaren vertelde.

Previous

Opnames in veelvoud

Next

Een kwestie van hoogte

6 Comments

 1. Voila, zo zie je maar: onderaan niet om aan te zien en van boven produceert dat dan een warm geluid. Straf hé … !

  PS:* klaverke moet niet veel hebben van mannen die in ‘t openbaar zo stoeven met hunne bouwvakkersdecolte *

  ‘t is maar dat u dat ook effe weet …

 2. De bus nemen is soms een echt avontuur..
  Al heb ik wel liever een niet zo volle bus.

  Grtjs!

 3. ms

  @ Klaverke : ik ook niet.

  @Fairytalegirl : ik ook.

  Dat kon ik nu toch niet laten liggen sie ! Ik was eigenlijk verbaasd. Je zou denken dat iemand die zo spreekt wel zou weten dat de rest niet gepast is.

  En de bussen op die lijn zijn meestal niet echt vol, maar ik denk wel dat het met Leuven kermis te maken had.

 4. Zo zie je maar dat je mensen nooit op hun uiterlijk kunt beoordelen hè…er kunnen engerds rondlopen in kekke driedelige pakken en warme vriendelijkerds in afgezakte shorts en een hempie! ))

 5. gettie

  Maar allez zeg,wat een bont gezelschap zo op een weekavond op de bus!! Niet vergeten daar zat mske tussen met haar kabas op de “ge(be)plekte” broek!
  Had de man met de “kakkewangendecoltee” en de mooie stem ook propere pollekes?
  Het is eigen aan de mens om op zijn eerste gevoel af te gaan en dat kan al eens raar uitpakken, zowel positief als negatief.

 6. Han

  Zul je zien dat die ‘personaliteiten’ exact hetzelfde zeiden toen ze thuis kwamen omdat ze jou in de bus hadden gezien Mske.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén