Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Gisteren was het dorpsfeest

Gezien de oorspronkelijke bewoners van het dorpke in de minderheid geraken en er meer nieuwe mensen komen wonen, wilden er zo enkelen van hier toch eens iets organiseren zodat de mensen van het dorp elkaar leerden kennen.

Zodoende organiseerden ze in 2007 een wandeling.  Leuk opgezet met allemaal mensen van ’t dorp.

Maar toen besloten ze, zo elk jaar in de maand oktober een dorpsfeest te organiseren in de feestzaal.

Vorig jaar was er dan het andere initiatief waarover we niet verder gaan uitweiden en dat omdat we toch wel enigzins op de vlakte willen blijven wat onze exacte woonplaats betreft.

Dat dorpsfeest in oktober, dat zint mske eigenlijk niet.  Oorspronkelijk hadden wij nogal last van die zaal en daar dan zelf gaan feesten vond ze nogal hypocriet.  De vorige jaren konden ze trouwens niet, al weet geen kat de reden niet meer.

Dit jaar hadden ze gekund gehad hebben.  Jawel! Ze zijn niet geweest al zijn de problemen met die zaal geregeld.  De reden is simpel. Ze vroegen om de inschrijvingen voor het feest beperkt te houden tot inwoners en ex-inwoners met inbegrip van die hun kinderen en kleinkinderen. mske vindt dat ze daarmee hun doel voorbijschieten, namelijk dat de mensen van het dorp elkaar beter leren kennen.

Want als ze dan zelf geen mini-organisatieke doet binnen de organisatie van dat feest, dan zouden ze daar toch maar weer met hun tweetjes zitten koekeloeren en aankijken tegen mensen die mekaar kennen of kenden van vroeger.

Previous

Een paar bemerkingskes

Next

Moraalzwetsers

6 Comments

 1. Zo’n wandeling zou me ook leuker lijken…heb je tenminste nog wat aan! ( wel jammer dat het einde toendertijd dan weer vervelend was, maar dat hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn!) Van de klimvereniging was het eerst ook altijd een receptie met Nieuwjaar bv…nu is het een wandeling met aansluitend een drankje in een kroeg…veel leuker!
  En die reden om niet te gaan kan ik helemaal begrijpen..ik zou dat ook hebben.
  Groetjess!

 2. ms

  Eigenlijk was die wandeling toen erg meegevallen. Tot die gids zich ineens ging opwerpen als kleuterleidster.

  En ja, zo een feest in een zaal is toch weer je volproppen en dan heb ik echt wel meer aan een nieuwe wandeling met achteraf een hapje en een tapje.

 3. Ik heb het al niet begrepen op zo’n initiatieven.Ik vind dat allemaal te betuttelend.Op commando met dorpsgenoten kennismaken? Kom zeg.

 4. ms

  Daar heeft het volgens mij al lang niets meer mee te zien. Als alle dorpsbewoners en ex-dorpsbewoners hun kinderen en kleinkinderen mogen meebrengen (beperken noemen ze dat), dan kan je daar als niemandkenner niks gaan doen. Want dan ziet Simonne van achter ’t hoekske Jeannette nog eens terug want die is hier zo een 25 jaar geleden verhuisd naar het dorpke hier wat verder, enz. enz.

  De enige die er beter van wordt is de zaal.

 5. gettie

  Zou ik ook niet doen naar zo een geforceerde kennismaking gaan waar je je kroost en na-kroost(?!)mag meebrengen. Mezelf kennende zou ik me met mijn eigen gezin bezig houden en wellicht praten met mijn buur, maar ja die ken ik al en is dus geen kennismaking meer hé.En inderdaad zoals je zegt:kassakassa ala portemonee voor de feestzaal.
  In ons dorpje worden de nieuwkomers ieder jaar apart verwelkomd , met bus door de gemeente om de mooie plaatsjes te bezoeken, een tussenstop met taart en koffie en nadien een ontvangst op gemeentehuis met receptie en filmke over de gemeentediensten. Wellicht is ons dorpke een beetje groter dan het jouwe want ieder jaar is de bus toch zo goed als vol!!

 6. ms

  De nieuwkomers in groot Landen worden ook zo eens per jaar op ’t stadhuis uitgenodigd met een hapke en een drankje.

  Dit feest is dan voor ons dorpke en is geen verwelkomingsfeest maar voor alle inwoners. En blijkbaar zijn ze zinnens dat alle jaren te herhalen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén