Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Onvoorziene sprinters

Algemeen geweten hoor! We mogen niets zeggen of het tegenovergestelde doet zich voor. Wat zat ik hier vanmorgen te vertellen? Dat ze nog maar weinig hinder ondervonden met het openbaar vervoer?

Vandaag hadden ze prijs! En goed! Ze hadden dus de reisroute grondig bekeken en in elkaar gemept, afgeprint en al. Waar ze geen rekening mee hielden? Met één of andere snul die … laat me bij het begin beginnen.

Dat de trein het snelst zou zijn hadden we al gezegd maar dat de bus gratis was hadden we ook gezegd. Laat nu toch net deze week de folder van Aveve in de bus vallen met acties en broodproeven en broodmixen. En daar wou mske echt wel naar toe. Laat nu toch ook eindelijk die Renmans en die Aldi open gaan die iets verder dan de Aveve kwamen te zijn en mske vlooide nog verder uit. Ze zouden vroeg vertrekken, naar die Aldi en Renmans rijden, rondkijken en dan naar de Aveve en vandaar dan eens een waldkornmix meebrengen om om halftwaalf op die bus naar Tienen te stappen.

Bij de Aldi kochten ze wat te eten voor onderweg en bij die Aveve werd geen brood geproefd, maar wel waldkornmix meegebracht. Ze waren drie kwartier te vroeg in het station, duidelijk op tijd om te zien dat de perrons voor de bussen verdwenen waren door de werken voor de aanleg van ’t Stationsplein en om te zien dat die bussen een tijdelijke halte hadden in de straat daar wat verder.

Goed op tijd stonden ze aan de bushalte. De bus kwam te laat. De 21a naar Hasselt (via Sint Truiden) kwam aangereden en mske informeerde of die iets wist van de 346 naar Tienen.  Die bleek er aan te komen. Een tweede 21a draaide het hoekje om gevolgd door de 42 eveneens naar Sint Truiden. De eerste 21a draaide zijn film door naar “geen dienst”, de 42 plaatste zich op de plaats waar de 346 naar Tienen zou moeten gestaan hebben. De tweede 21a rijdt verder en laat de 42 invoegen en pas als die verdomde 21a op de hoek van de straat komt ziet mske dat die, ondanks hij vooraan naar Sint Truiden reed, achteraan dan wel naar Tienen ging.

Slow zette er een spurtje in, want die moeten daar ’t blokje om.  Te laat.  Maar de drukke as bij ons in Landen gaat nogal dikwijls stapvoets en de bus zat daar tussen, zo een dikke 50m verder, dus duwde mske haar tas in Slow’s handen en zette het op een rennen.  Nu kan je dat geloven of niet, maar mske kan nog altijd een aardig stukske lopen, al lijkt het op zulke ogenblikken wel of alles en iedereen verdwenen is en zij en die bus alleen op de wereld zijn. Ze rende even snel als hij reed, maar toen, toen ging het verkeer ineens vlotter en hij haalde snelheid.

Ze keerden terug richting station terwijl ze foeterend het nummer van de lijn ingaf wat haar van errezze en ergernis niet lukte.  Ze zagen de chauffeur van de bus zonder dienst en die wist hen te vertellen dat de andere wachtenden hem net hetzelfde hadden verteld en dat hij die chauffeur had gecontacteerd en dat dat monster had verteld dat hij zijn bestemming had doorgedraaid op het ogenblik dat hij doorreed. Awel! Als die nurk wil dat de mensen weten dat ze moeten opstappen als zijn achterbord klopt dan moet hij achterstevoren rijden.

mske deed opnieuw een poging om De Lijn  op te bellen. Drie keer! Drie keer éér haar vingers de juiste cijfers wilden intoetsen. Ze weet wel dat dat de schuld is van éne en dat de ganse lijn daar niet kan aan doen, maar ze moest haar frustratie kwijt en dus vertelde ze haar verhaal maar een beetje luider dan dat ze dat tegen een stokdove zou gedaan hebben.

Ze vroeg de mensen van de lijn een oplossing, want ze moest tegen tweeën bij Zoneke zijn voor het verjaardagsfeestje van Amke.  Heel voorzichtig opperde de jongen aan de andere kant van de lijn de latere bus van half drie te nemen. mske snoof, dan waren ze pas tegen kwart voor vier bij Zoneke! Hij opperde de trein. Natuurlijk de trein, een andere oplossing was er niet maar mske zei dat ze toch verwachtte die 11€ en een sjiek voor de trein van De Lijn terug te krijgen. En ze zou klacht neerleggen! Dat voegde ze er nog aan toe.

Dat wou de man wel doen, hij noteerde haar gegevens, gaf haar het nummer van haar klacht en toen … toen was haar gsm-kaart leeggebeld. Dat ook nog! Die is natuurlijk snel gevuld maar ze heeft toch niet meer teruggebeld, ze zal dat wel per mail regelen, dan kan ze ineens haar rekeningnummer en het bewijs van die treintickets ook nog meezenden.

Resultaat? mske kon niet stoppen met hoesten. Dat heeft ze altijd al gehad na een koerske hardlopen.  Ze hebben van pure ergernis alle gekochte koeken opgegeten en Slow is er in de GB nog enkele gaan bijhalen.

Had ze geweten wat ze nu weet, hadden ze vanmorgen een uur langer kunnen blijven liggen, later naar de winkels kunnen gaan, een trein later nemen en de aansluitende bus en dan waren ze ook nog op tijd bij Zoneke gekomen.

De zwarte kat? Die hebben ze pas daarnet bij het naar huis fietsen gezien. Die schoot in het halfduister de straat over.

Previous

Je zou een expert terzake moeten zijn

Next

De plaats van stilte

8 Comments

 1. gelukkig krijgen jullie vannacht dat extra uurtje terug

 2. Het gaat nóóit zoals je dacht dat het zou gaan…soms zit het mee en somsss………..
  maar aaach…jij hoefde niet rond te gaan hahahahah ik voel m’n rug en m’n voeten niet meer…maar gezellig was het wél!
  Morgen uitslapen!

 3. Han

  Tja, bussen.. Hier hebben ze boven de haltes digitale info borden die heel soms vermelden welke bus er komt, meestal staat er “Kijk op de bus”.. Nou dat is info waar je wat aan hebt.. niet dus want van die mooie nieuwe op aardgas rijdende grafkisten is meestentijds de display nu al stuk. En als je dan aan zo’n veerijder gaat vragen waar de bus naar toe gaat dan wijzen ze naar boven, naar de display, als je dan zegt dat ie het niet doet dan kun je het meemaken dat zo’n grapjurk dan zegt dat het een ‘surprisetour’ is.

 4. Tsssssssssss … t’is ook altijd iets hé met dat openbaar vervoer!Hopelijk helpt je klacht … ik zal duimen en die zwarte kat … ?
  Dat was ik …
  HAPPY HALLOWEEN … !

 5. Al bekomen van dat avontuur? Ik zie het zo voor me ,”om de krul te krijgen” zeggen ze hier als je machteloos daar staat! Kom ,je kon vannacht een uurtje langer slapen zodat je kon uitrusten van de “koersen” ! En die klacht….woorden in de wind ,denk ik. Maar je hebt je hart toch eens kunnen luichten.

 6. luichten is geen nieuw woord ,het moet luchten zijn.
  Happy Halloween mske, maar hopelijk zonder fratsen vandaag !

 7. ms

  @ Olive: Dat waren we wel zinnens maar Sloef zijn klok was nog niet verzet.

  Eigenlijk kunnen wij niet klagen over die bussen, de mensen zijn vriendelijk, de dienstverlening ook Misschien was die van gisteren in zijn Q gebeten omdat hij op zaterdag moest werken.

  En ’t regende dan nog ook en wij stonden onder de oversteek van een balkonneke om de paraplu niet te moeten opsteken en dan ging ik zo maar efkes door de regen gaan lopen. Al heb ik die niet gevoeld. Ik peis dat die zich sofort in stoom omzette nog voor hij op mijn vestje viel.

  Wel gemakkelijk hoor Klaverke ! Komen spoken nàdat het kwaad geschied is.

 8. gettie

  Ge zijt er nog kwaad om hé, en gelijk heb je!!Wat denkt die bende nitwitters wel. Je staat daar met je haar in de plooi, je beste schoeisel en kledij aan, helemaal in dresscode voor een verjaardagsfeestje en dan patatboem zo ene met een te kort armke kan zijn display niet verzetten, hij was beter in zijn bed blijven liggen als hij zo een pijn aan zijn arm had.Ik kan da hier wel even lachend schrijven, maar menneke wat zou ik ook razend zijn.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén