Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De halloweeners

Het was een vermoeiende dag geweest, vorige zondag aan zee, een heel vermoeiende dag.

Amke had op de trein haar hoofd op haar armen gelegd en had een dutje gedaan. Ella zag er uit of ze ook wel een tukje kon doen maar op de vraag of ze ook wat wou slapen, schudde ze overtuigend “neen”. Ze sperde haar ogen wijdopen omdat die niet al te erg te vertrouwen waren. Ella lijkt daarvan wat op Zoneke, die wou op verplaatsing ook geen oog dichtdoen.

Nu zaten ze zondag natuurlijk met die uurwisseling. Zodoende besloten Slow en mske de kindjes wat langer te laten opblijven … als ze dat wilden. Amke mag normaal al een half uurtje langer dan Ella.

Nu zat Ella toch, nog steeds met opengesperde ogen, op de zetel toen mske vroeg of ze niet moe was. Nog steeds schudde Ella overtuigend “neen”, maar mske besloot dat het een mooi geweest was en ze stopte Ella in bed.

Amke las nog wat en zei ineens dat haar hoofdstuk af was en dat ze ook ging slapen. Ella was nog geen tien minuutjes boven.

Slow stond recht en zei: “Ik ben benieuwd”. Hij ging mee naar boven. Ella sliep al. Om zeker te zijn dat ze niet deed alsof zette Slow zijn handen in de houding die mensen aannemen als ze willen doen of ze griezelig zijn. Natuurlijk maakte hij er geen geluid bij. Ella ook niet. Die was al heel ver weg in dromenland.

’s Morgens aan het ontbijt was iedereen weer fris en monter en Slow lachte wat met Ella, dat ze toch niet moe was geweest, de avond er voor. En hij vertelde over zijn act boven de slapende Ella.

Die ganse maandag deed Slow of hij schrok zo ongeveer telkens hij Amke of Ella zag. Dan riep hij uit: “Help! Een halloweener!” Giechelen dat die mensenkinderen toch kunnen! Giechelen.

En als Slow dan niet schrok maar “Boe! ’t Is halloween” riep, schrokken Amke en Ella ook niet. Neen! Weet je wat ze dan deden voor de verandering? Ze giechelden.

Previous

Een eng geluid

Next

Een snee of twee

14 Comments

 1. Hihi..toch knap dat ze zich zo wakker hield…een hele dag aan zee…ik zou in die trein zélf m’n ogen amper open hebben kunnen houden hoor!
  Ik vond jullie strand er niet erg schelprijk uitzien..dat was echt goed zoeken volgens mij!
  Heel mooi filmpje hoor!
  Groetjess!

 2. heb hier ook twee giecheltrienen…Om zelf vrolijk van te worden!

 3. ms

  Er lagen er inderdaad minder dan anders. Maar we wilden echt wel die alledaagse hebben waar je kan mee knutselen. De andere die we vonden waren natuurlijk mooi meegenomen.

  Er was echter een probleem. Eens die gewassen en gedroogd waren, had enkel ik er om te knutselen. Amke en Ella vonden die van hen te mooi.

  Gelukkig had ik er daar toch een vrachtje van of we konden nog eens terug.

 4. Zie je die eerste foto op m’n blog vandaag? Dat is een doorsnee plaatje van het strand bij Ouddorp waar wij elk jaar op 1e kerstdag gaan wandelen. Daar liggen er altijd echt wel heel veel hoor..kun je blijven rapen!
  (maar dat deden jullie zo te zien toch al hehe…of je moest wat anders gedaan hebben al die tijd achter die pier..? )

 5. ms

  Slow zegt dat het lijkt of er buiten de vogels en de meeuwen ook kippen op dat strand liepen.

  Weet je wat Amke deed toen hij dat zei? Ze giechelde.

  Zoals op die eerste foto bij jou, is het soms aan de vloedlijn. Maar vorige zondag viel het echt wel op dat er weinig waren. Als zelfs Slow zei dat het niet veel soeps schelps was.

 6. Ik zie het voor me

 7. Nou moest ik ook wel giechelen hehe!

 8. Hey Ms-ke … eerst en vooral, waaaaaauw … wat een schitterernd filmpje is dit ! Zo rustgevend ook ! ( herkende de plaatjes wel … hihihi Jullie waren wél héél dicht bij mij hé. De volgende keer kijk ik uit naar een rode jas., en een lieftallig meisje, zeker weten … i En die Slow … ? Dat lijkt me nogal een (schrikkerige kadee hé … !

  Zwaai zwaaaaaaaaaaaaaaaai … !

 9. ms

  Twee (jaja twee) lieftallige meisjes! Eentje met een roze en eentje met een groene rugzak.

 10. Momenteel liggen er echt niet veel schelpen ,’t heeft te maken met de getijden en er liggen zeker nooit zoveel schelpen zoals op de foto bij Mizzd.Ja een dagje aan zee lopen is wel vermoeiend omdat jullie de zeelucht niet gewoon zijn .Het strand zag er ook verlaten uit op het filmpje.Liepen er dan echt zo wenig mensen of heeft slow een standpunt ingenomen dat hij jullie alleen in het vizier had.
  Enne.. als jullie nog eens schelpjes komen rapen wil ik wel helpen zodat je er genoeg hebt om te knutselen.

 11. DRIE lieftallige meisjes…ook nog eentje met een blauwe rugzak! ( en als je dit nou tegen de meisjes vertelt, liggen ze wéér in een deuk van het giechelen denk ik hahahahaha! )

 12. ms

  @ Magda: we hebben in de voormiddag schelpkes geraapt. Toen was het echt rustig. Na de wandeling in het zeebos zijn we terug gegaan naar het strand en kon je zowel in de straten als op de dijk op de koppen lopen.

  Voor ons dus veel te druk.

 13. Ik dacht al zoiets.Het was overal razend druk aan de kust en zeker in Blankenberge.

 14. wat is het toch leuk bij oma en opa hé, mensenkindjes moeten heel veel lachen, die mogen nog geen zorgen hebben

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén