Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Geef wat kleur aan het leven

Het is al enkele jaren geleden dat een aankomende man, die de man/vrouw relatie nogal extreem zwart/wit zag, tegen mske zei dat vrouwen tegen mannen niet moeten beginnen over kleuren, want dat de kleurenkennis van een man niet verder gaat dan de zeven kleuren van de regenboog en enkele frequente bijkleurkes. mske heeft er niet op gereageerd, je moet zo een prietpraat laten voor wat het is. Feit is dat bepaalde personen, zowel vrouwen als mannen, als ze iets niet willen kunnen zich verschuilen achter een veralgemening.

Kleuren dus. Enkele weken terug vond mske wel degelijk in de internetgazet een artikel dat eveneens stelde dat, veralgemeende, mannen niet méér onderscheid kunnen maken dan de, hierboven reeds vermelde, hoofdkleuren.

Wel, wij hebben nieuws. Wij gaan hieronder een opsomming geven van de kleuren en kleurkes en tinten die mskes klanten gebruiken, inderdaad in het meervoud én mannelijk, de meer normale zoals bleu roi en bleu ciel niet meegerekend. Jawel, ’t zijn twee franssprekenden.

Daar gaan we:

 • Anthracite
 • Argile
 • Bleu azur
 • Bords de Seine
 • Canon de fusil
 • Chair
 • Champagne
 • Chocolat
 • Chocolat au lait
 • Coquille d’œuf
 • Crème
 • Emeraude
 • Griotte
 • Gris souris
 • Gris ciment
 • Gris perlé
 • Ivoire
 • Jaune paille
 • Lavande
 • Li de vin
 • Marron
 • Moutarde
 • Nicotine
 • Parme
 • Pistache
 • Rose anglais
 • Sahara
 • Saumon
 • Tabac
 • Taupe
 • Vert d’eau
 • Vert de gris

 
Er zijn er nog maar dit zijn deze die we ons zo voor het vuistje weg herinneren. Er is er nog een, maar die zetten we niet omdat mske, telkens ze het hoort of ziet, zich lichtjes ergert omwille van de tactloosheid waarmee de kleur aangegeven wordt zonder dat de persoon in kwestie zich eigenlijk realiseert hoe discriminerend en racistisch het klinkt.

Mannen … wel er is nieuws, minstens één van die kleuren heeft mske moeten opzoeken om te weten hoe ze er uit zag.

Previous

Floost

Next

25 oktober 2003

1 Comment

 1. Er zitten toch nog namen bij waar ik het raden naar heb hoe die kleur echt is! Ik hou het liever bij de kleuren van de regenboog dat is eenvoudiger

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: