Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wafblaf

Er was een tijd dat, als mske in de regen liep en doornat raakte, ze ’s anderendaags met een snotvalling opstond.

Er was een tijd dat mske geen tocht op haar hoofd mocht voelen of ze had enkele dagen later ook prijs.

Nu lazen we indertijd met die kiekegriep dat dat allemaal zo niet kan, dat je namelijk echt contact moet hebben met iemand die ziek of versnoeft is om het over te nemen. En een hand geven is besmettelijker dan een kus.

Nochtans als mske bij Amke en Ella gaat als die snotteren of hoesten, dan heeft ze daar nog nooit een verkoudheid aan overgehouden.

Maar laat ze nu toch ergens vorige week ineens die koude snijdende wind achteraan op haar hoofd hebben gevoeld, waarbij ze het vertikte haar koddig mutske op te zetten. In ’t weekend was ze versnoeft. Enkele keren goed slapen later dacht ze dat het wel zou doordraaien. Tot ze dinsdag met die blafhoest opstond. Gisterenmorgen voelde ze zich helemaal niet goed. In die mate dat ze zelfs niet naar Amke en Ella gegaan zijn want ze vreest dat die haar verkoudheid wél zouden overnemen.

Nu kan ze het natuurlijk ook van Slow hebben gekregen. Die heeft ook een poos lopen blaffen, maar hij heeft vliersiroop genomen en hij is er vanaf.

Dus heren die het denken te weten … vanwaar komt het? Want de laatste tijd hadden ze niemand een hand gegeven.

Vlierbessensiroop helpt wel degelijk. Alleen hebben we te weinig. Dat zegt mske. Vorig jaar had ze dezelfde hoeveelheid gemaakt en die is niet op geraakt maar toen heeft ze geen verkoudheid gehad en heeft Slow eerst de overschot van het jaar ervoor opgebruikt.

Momenteel staat er staat een kommetje water op de stoof met wat eucalyptusdruppeltjes in en dan lekker vliersiroop nemen en ’s avonds nog een elixirtje.

mske zegt dat ze echt wel een bobonneke van de oude stempel wordt.

Previous

Ooit eens dat eergisteren was

Next

Sudderend en pruttelend op de stoof

14 Comments

 1. ‘ t Zit gewoon in de lucht!Met die vrieskou zullen die microben misschien doodvriezen.Smeer maar goed je keel dat helpt ook al veel om “blaffen en snoeften” te voorkomen.

 2. ms

  Wel ja, dat is wat ik bedoel. Dat die microben gedragen worden door regen en wind en dat al die supergeleerden mogen vertellen wat ze willen maar dat iedereen weet dat zulk weer wel degelijk verkoudheden meebrengt.

 3. M’n moeder zei altijd als we verkouden werden: ‘je heb zeker op een tochtig hoekie gestaan?’..ze bedoelde wél met je vrijer dan hahahaha dus ze kan alletwee de oorzaken van verkoudheid hebben bedoeld hahahahahaa!
  Maar ik ben er van overtuigd dat je echt wel verkouden kunt worden zónder écht iemand die ook verkouden was te zijn tegengekomen hoor..hoe is anders de allereerste verkouden mens ooit verkouden geworden..?

 4. ms

  Hahaha ! Maar ik ga niet met mijn vrijer op tochige hoekjes staan. Het huis is groot genoeg.

  Hier vragen ze dan of je met je gat hebt bloot gelegen.

 5. En…was dát het??
  Was jullie huis bovendien niet erg tochtig?
  Foei toch…al dat gevrij…een bobonneke ben je volgens mij nog láng niet! whahahahahaaa!

 6. ms

  Tocht ? In ons huis ? Enkel op ons voeten.

  Al staat de slaapkamervenster wel nog open. Maar dat is gezond, daar word je beresterk van.

 7. ” heb je met je gat bloot gelegen” zeggen ze hier nog. Maar open ramen nu? Jeetje dan heb ik zeker sinusitis en dan mag ik me nog in een fleece dekentje wentelen.

 8. ms

  Ik krijg hoofdpijn van in een gesloten ruimte te slapen. Vorige winter is het ook de ganse tijd open gebleven, op tussenstand, niet wagenwijd.

  Enkel als het regent dat het giet en de inslag komt langs die kant ga ik dat sluiten.

 9. Ja…hier óók! Vriendlief krijgt het banauwd als dat raam dicht is…en hij ligt er het dichtste bij dus vooruit maar hahahahahaa! Ik hoop alleen niet dat de verwarmingsradiator onder dat raam bevriest nu..!

 10. ms

  Ajje ! Dat hebben wij niet. Er is geen verwarming op de kamer.

 11. Er had er bij ons geen hoeven zijn…het ding is in al die jaren dat wij hier wonen nog nooit aan geweest. En de laatste keer dat ik de slaapkamer een nieuw kleurtje heb gegeven, vond ik die witte radiator zo’n lelijk gezicht dat ik hem dezelfde kleur heb gegeven als het houtwerk…maar dat is dus geen hittebestendige verf…dus nu kán ie niet eens meer aan! hahahahaa! Maar we moeten wél oppassen voor bevriezing, want als dat openbarst dan heb je een overstroming in je slaapkamer..en dan misschien ook wel meteen een ijsbaan hahahahahaa!!!

 12. gettie

  Ach die geleerde heren/dames passen steeds hun vroegere uitspraken aan,zo las ik vandaag dat je kindjes met koorts absoluut niet mag afkoelen, en de mijne zijn groot geworden met af en toe een lauw baddeke wanneer ze koorts hadden. Volgende week staat er zeker te lezen ” waargenomen in xyz de vrouw die onze stelling bevestigt dat verkoudheden veroorzaakt worden door de koude “. Regel de reispassen al maar want je zal op menig medisch congres ten tonele gevoerd worden hahaha.
  Hier ten huize wordt ook geslapen zonder verwarming en het raam op een kiertje.

 13. ms

  Zonder lauw baddeke tegen de koorts had ondergetekende er al niet meer geweest. Ik heb stuipen gemaakt van te hoge koorts.

  Nu lees ik ook dat je geen stopjes, in de volksmond suupositwaars geheten, mag gebruiken. De “mensen” hebben dat decennia lang gedaan maar dat is niet goed. En wie heeft de “mensen” gezegd van dat te doen ? Zij toch !

  [belerende modus aan]”Een suppoke is beter hoor, want als een kindje dan overgeeft is het middel ook weg.”[belerende modus uit]

 14. Geen suppo-tjes meer, dat vertellen ze op TV met een effen gezicht .Zijn ze dan vergeten wat ze zoveel jaar geleden verteld hebben over die suppo-kes? dat dit niet door de maag en darmpjes van de kinderen moest gaan en veel vlugger en effectiever werkte. Ik heb er drie grootgebracht en alledrie hadden ze al eens koorts en kregen ze een suppo-ke. Ze hebben er niets aan overgehouden. Ik ben nu naar mijn bed niet met een suppo maar met een zuigtabletje voor die sinussen . Zou dàt nog wel mogen?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén