Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De fietsers

Zaterdag is mske Amke en Ella gaan halen. Dat was afgesproken.

En als ze hier zijn willen Amke en Ella graag gaan fietsen. Aangezien die reuzen blijkbaar altijd hun moment kiezen als Amke en Ella hier zijn, zijn ze dan maar met hun viertjes naar Linter gefietst.

Maar zondag! Owee, wat een rotweer. De kindjes keken door het venster en zuchtten. En niemand wist wat ze zouden gaan doen. En weet je, als je zo niet weet wat doen ga je je zo een beetje lamlendig voelen. En mske zei: “ik heb een idee! We gaan de boeken sorteren die we niet meer moeten hebben en die we op de rommelmarkt willen verkopen. En Amke en Ella mogen daar de prijzen in schrijven”.

Slow keek wat sceptisch. Hij zei dat dat fout zou aflopen. Wist hij veel. De tijd vloog voorbij en een hele hoop boeken werd geprijsd en in bananendozen gestopt. Amke lachte wat toen ze zei: “Slow zei dat het fout zou aflopen”.

Gelukkig was het maandag beter. Maar eerst hadden ze nog een jobke. Ella had namelijk een parelsnoer met ieniemienie pareltjes gebruikt als leidsel om haar speelgoedpaarden uit te laten met het te verwachten resultaat. Bollie had de pareltjes in een potje gestopt en gezegd: “voor als jullie je vervelen”. En terwijl mske die allemaal terug aan het snoer reeg mocht Ella op de facteur letten.

In de namiddag zijn ze naar Racour gereden en nog een heel stukje verder het Walenland in. Toen ze terug kwamen zagen Amke en mske nog een eekhoorn. Slow en Ella zagen die niet omdat ze wat achter kwamen. Jammer dat Slow die niet kon filmen omdat hij bij het fietsen zijn camera niet ter hand heeft. Heel jammer.

Eens thuis wou Amke weten hoever ze gefietst hadden en het moet gezegd, het was verder dan mske dacht.

“Zoon” zei mske toen Zoneke de kindjes kwam halen “ze zullen rap in slaap zijn vanavond”.

Previous

Beschermd: Geen gezonde situatie

Next

Gesprek in de trein

7 Comments

 1. Altijd mooi als je á l’improviste een slechtweer-programma kunt bedenken in dit klimaat hehe!
  Maar ze zullen wel flinke fietskuiten hebben gekregen van de móóie dagen!

 2. kleinzoon wou ook fietsen, zondag. Ik hoorde hem minutenlang prevelen: regen regen ga weg, kom pas terug als ik het zeg. ’t heeft niet geholpen

 3. ms

  @ mizzD: eigenlijk vonden ze het jammer dat we er mee stopten, maar ik had geen bananendozen meer.

  @ omamoetje: dat zongen Amke en Ella ook al bij een uitstap jaren geleden.

  Het heeft toen ook niet geholpen.

 4. @ straf toch, hoe alles terugkeert. Maakte mij geen illusies dat hij het zelf uitgevonden had ;°)

 5. ms

  @ Omamoetje: en dan hoor je dat binnen enkele jaren terug en dan glimlach je ook omwille van de herinnering.

 6. Toch twee flinke meisjes Amke en Ella

 7. Mooi verhaaltje van een fijne dag ! En toen kwam er geen varkentje met een lange snuit, maar een lieflijk eekhoorntje op de proppen … !

  Hopelijk nog een vervolg op dit logje over de belevenissen met Amke en Ella, op d’een of andere rommelmarkt ..; Ik kijk er al naar uit …

  Tot dan … !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén