Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ooit eens dat eergisteren was

Soms, zo heel soms, komt één van die “ooit eensen” van mske er wel van. Zo kreeg ze vorige week een brief van onze lokale GB waarin haar 70 punten werden aangeboden bij aankoop ter waarde van 15€.

mske die in de meeste gevallen niet geïnteresseerd is, keek deze keer toch nog een tweede keer naar de brief en zei: “zou het nu het moment niet zijn om eindelijk die fles Elixir d’Anvers eens te halen?”

Slow heeft die maandag meegebracht en gisteravond vroeg hij: “een elixirke?” en dan hebben ze hier genoeglijk een elixirtje gedronken, mske zelfs twee. Want, ondanks dat er geen gunstige effecten vermeld staan van het drankske op een blafhoest, vond mske het toch wel verzachtend.

Ze hebben nog een bon voor zo 70 punten maar dan voor een periode nadat deze periode is afgelopen. Waarschijnlijk zullen ze dan nog een fles gaan halen, zo tegen de feesten, want ze kopen eigenlijk zeer weinig in onze GB.

Wat ze met al die punten gaan doen? Dat is nog zeer de vraag. Misschien hebben ze uiteindelijk genoeg voor een fles Elixir d’Anvers.

Previous

Bericht voor Henry

Next

Wafblaf

11 Comments

 1. Goh nou…heb even al die linkjes afgelopen, maar het klinkt niet slecht hoor…ik ken het spul helemaal niet, maar als het je goed smaakt en óók nog eens goed is voor van alles, waarom niet?
  Heb alleen nergens het alcoholpercentage kunnen ontdekken…straf? dat spul???

 2. ms

  Toch zo een 37%. Ik moest het ook nog efkes op de fles bekijken, die hier trouwens nog achter mij op ’t buro staat. En van ’t bekijken alleen al van die fles ben ik bijna van mijne stoel getotterd.

  Heel straf spul dus.

 3. Haha…duidelijk!

 4. Baajdeweejjj…neem er nog eentje!

 5. ms

  Das vriendelijk aangeboden sie !

  Als dat dossier hier klaar is gaan we een siësteke doen, ik zal er dan eentje drinken op je gezondheid.

 6. Hèhè Elixir d’ Anvers dat was vroeger zò populair en was voor alles goed van tandpijn , buikpijn en zeker voor kolieken en niet enkel bij paarden! en gegarandeerd werd je er vrolijk van als je een paar glaasjes binnenhad!
  Ga er vlug een paar flessen kopen Mske dan ga je in die duistere korte dagen alles zonnig zien zoals de kleur van dit vocht .En als je de fles wat schudt zie je allemaal gouden schilfers of komt dat na een paar glaasjes drinken,hihi!

 7. 37%, ja dan verlies je wel je hoestprikkel…

 8. gettie

  Dat is zeker al antiek !! Ik herinner me dat mijn grootmoeder deze fles bovenhaalde op zeer speciale gelegenheden, ze hanteerde de fles als een grote schat en geen druppelke mocht gemorst worden. Voor de jenever gelde dit niet, terwijl ik me bedenk dat de prijs toch hetzelfde zal geweest zijn; alhoewel er waren wel meerdere illegale stokerijen zeker in die tijd haha.
  In ieder geval , zet den elixir af en toe op jullie hart en ga voor die 2 de fles!!!!

 9. ms

  Sie, ik zou zo op alle jullie gezondheden ene drinken, maar dan is de fles leeg en ik poepeloere !

 10. volgens mijn oma is dat heel goed voor de buikpijn, ik moest dat altijd drinken van haar
  nu drink ik dat nog als die hevige weeën buikpijn opkomt, en raar maar waar, met een elixirke verdwijnt dat bijna direct

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén