Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het tweede leven

Na het vorige weekend was mskes hand al een stukje beter. Maar bij de eerste greep naar de muis wist ze: “dat is hier niet pluis”. Het pijngevoel was er onmiddellijk terug. mske vroeg zich af waaraan het toch kon liggen dat haar rechterhand daar gevoelig aan is terwijl haar linker helemaal geen last kreeg al die vijf jaren dat ze links muisde. Maar haar linkerhand bleek het nieuw testament gelezen te hebben waarin staat: “laat je rechterhand nooit weten wat je linker doet” al denkt mske eerder dat dat daar omgekeerd in stond.

Ze bekeek haar rechter hand en zag dat haar pols eigenlijk verkeerdelijk naar onder klikte. Ze merkte ook op dat ze een rode ligvlek had bij de aanzet van haar hand en dacht dat … Ze legde haar linkerhand onder haar rechter pols en ja, haha! Dat was beter. Maar mske kan niet zomaar de ganse dag met haar linker- onder haar rechterhand gaan zitten. Dus … wat is dik genoeg, zacht genoeg en stevig genoeg om haar pols te steunen.

mske stond recht en zuchtte: “waar is het nu toch?” Slow zocht mee. “Maar ik heb het onlangs nog gehad” zei mske.  Ze dacht en dacht waarom ze het laatst nog kon gebruikt hebben. Aha! Ze had er de wasem van de ruit mee weggehaald gehad. En toen vond ze het. Het kussentje!

Eigenlijk is dat geen kussentje. Eigenlijk is dat een gereedschappeke om de wasem van de autoruit te halen. En ze hadden alle spullen uit de auto gehaald natuurlijk maar daar had het niet meer bijgezeten. Ah neen, mske had daarmee al eens een ruit ontwasemd. Maar het ziet er uit als een kussentje met aan één kant een soortement zeemvel en aan de andere kant een zachte viltige stof.

Sedertdien ligt dat op het buro, knikt mskes pols niet meer door, heeft ze geen ligvlek meer en is de pijn al in die mate weggetrokken dat hij enkel nog in haar ringvinger zit.

Ondertussen heeft mske zichzelf al twee keer betrapt op het wegtrappen van het kussentje. Het stoorde een beetje. Maar ze riep zich sofort ter verantwoording, jawel! Bij niet gebruik zou de pijn wel eens met versterkte kracht kunnen terugkomen.

Previous

Het vernieuwd station van Luik-Guillemins

Next

Zalig Kerstmis

7 Comments

 1. Ah ja..ik ken die sponsjes wel, maar heb er nooit eentje gehad…in de auto gebruiken we daar een wissertje voor.
  Heb wél ooit een echt polskussentje voor bij de pc gekocht toen ik door een verkeerde zithouding ( maar dat kon niet anders, want het buro was niet goed haha)een zere elleboog kreeg…een donkerrood, het moet hier nog ergens liggen. Ten eerste hielp het niet ( nee…we moesten gewoon een nieuw buro waar de pc wél op paste haha) en ten tweede hing er een afgrijselijke rubberlucht aan…ik werd er misselijk van! Gelukkig zagen we het gevaar van rsi door dat oude buro al snel in en met dit nieuwe buro heb ik nergens last meer van…geen kussentje meer nodig.

 2. ms

  Waarschijnlijk is mijn rechterhand er nu gevoeliger voor. Vroeger had ik er ook nooit last van. Maar of het wat met de indeling of het buro te maken heeft weet ik niet.

  Het enige dat anders is tegenover vroeger is dat de vloer wat afhelt naar rechts. Mogelijkheid ?

  In elk geval kwam het kussentje van bij Slow want ik had vroeger een zeem in een plastic koker. Maar het voldoet en het stinkt niet naar rubber. Bwakkes … ook leuk om constant met je neus op te zitten.

 3. Ja..precies…dat heeft het dan ook niet lang gedaan…onder m’n neus gelegen hahahaha!
  Mja..ons oude buro had vriendlief op maat gemaakt voor de allereerste pc die we hadden…een Atari haha maar neeeee…géén spelcomputer hoor..het was een echte pc, alleen deden we er amper wat mee…ik gebruikte hem in combinatie met het printertje als typmachine hahahaa!
  Maar dat buroblad was dus gewoon te klein voor de moderne pc’s en m’n arm hing er dus naast te bungelen als ik aan het muizen was hehe. Nu ligt het gewoon wél op het blad.
  Maar als je al erge last van rsi hebt gehad, blijft dat volgens mij inderdaad een zwakke plek hoor.

 4. bea

  Een mens is ongelooflijk inventief bij noodgevallen, je moet er maar opkomen. ‘k Ga u ondertussen ook een aangename (en pijnloze)kerst toewensen.

 5. ms

  @ mizzD : dat zou ook kunnen want mijn arm hangt altijd vrij.

  @ Bea : dank je. Hier bij ons noemen we dat “onze plan trekken” maar daar moet ik mee oppassen want blijkbaar zijn er plaatsen in ons land waar dat een negatieve klant heeft.

 6. ik denk dat er in de computerwinkels wel iets bestaat hoor speciaal gemaakt voor die polsen
  zal natuurlijk wel duurder zijn dan jouw oplossing
  Hand en pols moeten eigenlijk gestroomlijnd zijn hé want dat kan ferm lastig zijn als je je hand moet forceren om te ‘klikken’

  gezellige kerstdagen

 7. dat doet me denken aan het stuur van mijn fiets.Als het stuur niet goed is afgesteld qua hoogte en qua greep op de uiteinden van het stuur , dan heb je na een fietstocht gegarandeerd pijnlijke polsen. Ik denk dat de pijn in je hand daarmee is te vergelijken,dus mske,zorgen dat je hand goed ligt anders blijf je met pijn lopen.
  En gooi al dat werk nu maar even buiten en geniet van de Kerstdagen en de…sneeuw!!Hier is er veel sneeuw weg ,het wordt niet echt een witte kerst ,maar in de tuin ligt er nog genoeg om het gras te verbergen!Prettige kerstdagen !!!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén