Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

En mske wilde thuis nog wat voortwerken

Het was niet de bus. Die was op tijd, zowel aan de opstap- als de afstaphalte.

Het was ook niet de trein. Die was stipt, zowel in het station van Tienen als in ons station.

Dus geen vuiltje aan de donkere lucht toen mske gezwind met haar fiets de berg afzoefde. Maar toen viel er een druppel … en nog een, en nog, en nog meer. Niet direct iets om voor te schuilen maar wel genoeg om op het einde van de rit doornat te zijn.

Dus mske stopte, trok haar cape uit haar tas en trok die aan. En ze vertrok weer om na 50m te stoppen omdat ze op de velg reed. Dat betekende dat ze te voet naar huis kon. Ze keek efkes naar haar oogielen en wist niet … Vroeger was dat geen probleem geweest. Vooruit dan maar.

Na een kilometer flinke tred zei ze: “ik dacht dat we hadden besloten van altijd de handpomp bij te hebben”. Slow keek naar zijn tas en zei: “maar dat is juist, ik heb die bij”. Hij pompte de band op. mske zette er een flinke vaart in om zo ver mogelijk te rijden, maar zo ver was dat nu ook niet. Bij iedere trap voelde ze de band leeglopen, bij manier van spreken.

Ze gingen niet door het veld, maar langs de straat en ze stapten tot boven op de berg waar Slow de band nogmaals oppompte met de hoop dat mske in één ruk bergaf bij ons poort zou kunnen stoppen. Ook dat is niet gelukt. Halfweg die bergaf had ze al prijs en heeft het laatste stuk dan ook maar te voet gedaan.

Eigenlijk waren ze maar een goei 20 minuten later dan anders thuis. En hadden ze eerder aan die pomp gedacht …

Aan het tempo dat die band leegliep moet er wel iets gelegen hebben op dat voetpad waar ze stopte om die cape aan te trekken. En het toppunt van al? Na die platte band hebben ze geen regen meer gevoeld.

Previous

Je zou er een dip van krijgen

Next

Uit zijn winterslaap ontwaakt

11 Comments

 1. Maar 20 minuten later? Stevig doorgestapt op die oogielen! En toen…tóch nog wat gewerkt? of was je daar te moe voor toen?

 2. ms

  Neen hoor! Niks te moe. Het ging net goed vlot. Ik heb het dossier nog volledig afgewerkt. Een mens kan veel als hij opgefokt is.

 3. max

  Tja de regen is een smeerlapje, die houdoe in de gaten hé en als je thuis bent stopt die met regenen, kwestie van geen water te verspillen, tegenwoordig is de regen ook millieu bewust hoor.

 4. ms

  Zeker van! Op de bus niks, op de trein niks, zonder cape wel, met cape niks, op ons koerke niks, want dat stuk selder van de ridderspoor, die al flink groot stond, laat weer zijn bladeren hangen omdat hij te droog staat.

 5. Mske….. dat is een foto van 2 weken geleden hoor!!! hahahahahhaa!!!!

 6. Er is een verschil met regenen en regen voelen! Regende het als je te voet moest gaan en was je zo intens bezig met stappen dat je het niet voelde ? Of stopte de regen uit medelijden omdat je te voet moest stappen?

 7. ms

  Ik voelde de druppels op mijn gezicht en zag de regen in de lichten van de auto’s, zodoende wist ik dat het hard genoeg regende om er nat van te zijn tegen dat ik thuis was.

  Toen ik te voet ging heb ik op de regen niet meer gelet maar ik heb ook geen druppels meer gevoeld, ik heb zelfs van errezze de kap van die cape afgegooid.

  Geloof me! Het is gestopt met regenen terwijl ik die cape aantrok. En dààr moet iets gelegen hebben en iets serieus.

  Verdomde band!

 8. mssch zaten er hagelstenen tussen de regen en hebben die de band plat gezet

 9. nou nog een doosje plakkers mee

 10. ms

  Er was geen herstellen aan. Perte total! 20€ voor een nieuwe binnen- en buitenband.

  Al zou ik me precies liever een nieuwe oude fiets kopen.

 11. Vriendlief heeft eens met de auto twéé lekke banden gereden bij een benzinestation aan de rijksweg in België…daar was zo’n metalen strip in de weg en die was scherp gereden door alle wagens die er al overheen gereden waren of zo…in ieder geval…dat kostte aardig wat aan tijd en geld toen!
  En ik heb zoiets met de fiets dus ook eens gehad…en dan nog op 1 april…niemand die me geloofde.. maar ik kon mooi gaan plakken!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén