Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Stel …

Je moet ergens om elf uur zijn. Maar eer je daar om elf uur wat kan gaan doen moet je daar tegenover om tien uur je tickets ophalen. Maar door treinen en andere omstandigheden ben je al om twintig na negen aan de locatie voor de tickets, waar ze je niet laten wachten, maar je onmiddellijk je tickets geven.

Dus sta je daar om kwart voor tien met twee tickets rechtover een plaats waar je om elf uur moet zijn. Wat doe je? Staan draaien? Staan wachten? Doen alsof je druk bezig bent? Een koffie drinken? Je besluit een koffie te drinken maar logisch gezien kan je ergens waar je tickets nodig hebt om binnen te geraken ook wel aan een drankske geraken.

Dus je stapt binnen. Maar oh, daar staat een ticketcorner waarachter een vriendelijkogende dame staat. Je loopt richting ticketcorner.

En hier stopt de situatiebeschrijving. Nu ga ik dit verhaal op twee manieren vervolledigen. Aan jullie om te beslissen dewelke jullie verkiezen. Anders, wij weten het wel.

 1. Je vraagt of je er ook wat kan drinken. De dame zegt “ja” of ze zegt “neen”.
 2. Je legt je hand op de ticketcorner en wacht tot de dame zich omdraait. Dan steek je lichtjes de wijsvinger van de liggende hand omhoog ten teken dat je wat wil vragen. Nog voor je je mond opendoet zegt de dame: “ik ben me nog aan het voorbereiden, het gaat pas open om tien uur”. Je draait je om en wandelt zonder wat te zeggen terug richting uitgang. Achter je breekt de dame los in een spraakwaterval zeggende dat ze alles nog moet klaarzetten, dat ze pas om tien uur kan beginnen, dat ze zich nog moest voorbereiden … Kort gezegd, een langere uitleg dan een gewone vraag met een gewoon “ja” of “neen”. De rest van haar betoog of excuses of hoe je ’t ook moet opvatten horen jij noch je lief omdat je ondertussen al terug op straat staat.

Previous

De werken van lange asem

Next

Na het kerstliedje komt het lenteliedje

8 Comments

 1. Hmm..da’s een lastige keuze!

 2. max

  mag ik 1 kiezen

 3. ms

  @ mizzD: ik ben goed in het stellen van lastige vragen.

  @ Max: dat mag.

 4. bea

  Geef mij maar 1. Ik krijg jeuk van mensen die met 150000 woorden nog niet gezegd krijgen wat eigenlijk met 1 woord kan gezegd worden

 5. ik ga voor 1 hoor, maar vrees dat iemand 2 kreeg

 6. Is het in België ? Dan wordt het zeker 2, hoewel als ik echt mag kiezen ik 1 kies!

 7. ms

  Slow op zondagmorgen. Toen ik hem vroeg waarom hij zich omdraaide in plaats van het uit te leggen zei hij dat ze hem drie keer kon terechtwijzen eer hij uitgesproken was en daar had hij geen zin in. En daar had hij gelijk in.

  Nu was ze blijkbaar van de kook door de onverwachte reactie.

  In het vervolg kan hij beter over haar desk gaan hangen en gewoon onbehouwen: “kundierkoffiekrijgen?” scanderen.

  Gelukkig zagen we bij het buitenkomen aan de overkant van de straat, dus niet zichtbaar vanuit het vorige gebouw een cafeetje waar ze open maakten omdat er iemand op het terras ging zitten.

  En daar kregen we wel koffie en heel snel. We waren de twee eersten die binnen gingen. En nog vóór tien uur zat het daarbinnen afgeladen vol.

  Misschien hadden ze daar wel iets opgevangen over de hoop volk die daar ging toestromen.

 8. een dame die dacht dat ze gedachten kon lezen?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén