St. Truiden op een zaterdag? De gedachte aan het zoeken van een parkeerplaats deed mske huiveren. Ze zei: “als we nu eens met de trein gingen?” Vanmorgen zuchtte Slow en zei: “waar gaan we daar weer parking vinden?” Resultaat? Ze gingen met de trein. Acht minuutjes van Landen station tot St. Truiden station.

De trein zou vertrekken om 10.30u. Om 10.10 staan Slow en mske in het station van Landen. Murphy staat vóór hen in de wachtrij in de vorm van drie Engelssprekende dames die van alles en nog wat willen weten en tickets willen inruilen en wie weet wat nog. Daarop besluit Slow een poging te doen op de gokmachine. Daar staat wel op “gopassgate” maar blijkbaar kan je daar je tickets uithalen. Ondertussen blijft mske halsstarrig achter de dames aan het loket staan. Achter haar staat niemand. Slow voert de nodige gegevens in en zegt dan: “ik heb mijn bril niet op, wil jij niet betalen met de kaart?” mske zet een stap opzij, steekt haar bankkaart daarin en krijgt de melding: “een ogenblik geduld” of iets in die trant. Ondertussen … vlam! Een ganse zwerm van zeven man achter die vrouwen aan dat loket. mske krijgt den hippentrip. Dat gokmachine wil dus geen tickets leveren en die trein gaat gaan arriveren.

Wat nu? Slow naar buiten, naar een controleur die daar zit te wachten met de vraag of je op de trein nog mag betalen, want Slow had ergens gelezen dat dat niet meer zou mogen. Dat is geen probleem, volgens de controleur. Maar toch zijn ze er niet gerust in en om 26 minuten nà 10 gaat Slow snel naar het loket waar ondertussen nog één iemand staat en neemt twee heen en terug biljetten.

En dan? Wel dan komt de trein met een half uur vertraging er door om 11u. Toppunt van al? Ze hebben op die trein geen controleur gezien.

Voor zover de valse start.