Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wat is mskes favoriete liedje?

De vraag komt bij ons binnen gewaaid en mske begon eens diep na te denken, want zij heeft geen absoluut favoriete liedje.

mske houdt een beetje van alles. Van Queen tot Clouseau, van Franse chansons tot Vlaamse en Nederlandse kleinkunst. Van zoetgevooisde kleine liedjes tot rock en roll dat de wolken naar beneden komen.

Liedjes moeten wel een tekst hebben, beter gezegd, een verstaanbare tekst. Als er geen tekst is of het wordt gezongen in een onbekende taal moet het liedje al redelijk huppelig zijn om in de smaak te vallen. Zo is er bijvoorbeeld “Leva’s Polka van Loituma”.

Om wat in de richting te komen, van mskes voorkeur bij bepaalde humeurswisselingen, zouden we The Proclaimers kunnen noemen, de meeste van hun liedjes zouden wel eens van toepassing kunnen zijn voor mske ook, dus meestal is er wel een Proclaimer liedje dat beantwoordt aan mskes gezindheid.

Als mske zelf zingt, zijn het meestal oude volksliedjes, zoals “Drie schuintamboers”, “Schoon Lieveken waar waarde gij”.

Maar dan zijn er een paar liedjes waar mske altijd kiekevel van krijgt. Eéntje daarvan is: “The Little Drummer Boy”. mske vermoedt dat ze weet hoe dat komt maar ze vindt dat wel iets te persoonlijk om te vertellen.

Stokjes dienen om door gegeven te worden … maar daar hebben we momenteel echt geen zin in en dus gooien we het stokje te grabbel. Vangen maar … wie wil.

Previous

Wie zoekt die vindt of geduld is een schone deugd

Next

Lachen, U wordt gefilmd

1 Comment

 1. 07-01-2007, 20:56:02

  Bedankt hoor.
  En op veel gebied denken we hetzelfde.
  Ook de persoonlijker dingen die we niet vertellen.
  doeiie en tot morgen!
  http://zonneklopper.skynetblogs.be
  Kathy

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén