Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kereweerom reuske reuske

Het is maar een klein stadje. En er gebeurt nooit iets. Dat zegt men toch.

Maar dan ineens bestaat dat stadje 800 jaar en zijn er de veertien weken van Landen. Veertien dorpkes, veertien weken.

En in die veertien weken zal dat kleine stadje het gepresteerd hebben om dertien reuzen te bouwen.  Ieder dorpke zijn reus, dat was de bedoeling. De wiskundige berekening gaan we niet uit de doeken doen.

Maar het is uniek in Europa dat een stadje op zo korte tijd zoiets presteert. Europa? In Quebec in Canada werden veertien reuzen gebouwd. Ze deden er veel langer over dan veertien weken.

En als al die reuzen klaar zullen zijn organiseren ze zelfs een reuzenreuzefeest, met hun vijftienen. Neen dat is geen fout. Mysterieus als deze reuzen zijn, is hun wiskundige knobbel ook alleen maar te begrijpen voor de Landenaren.

Slow en mske gaan meevieren. Amke en Ella ook.

Previous

Zwaar accident

Next

Vanaf nu zou ’t niet meer vriezen maar ’t is frisser

8 Comments

 1. oei een reuzen reuzenfeest en jullie zullen dan allemaal de dwergkes zijn !’t is een keer wat anders.Veertien dorpen= 13 reuzen voor de dorpen errond + plus Landen en Landen had er misschien al eentje = 15 !! Kun je nog volgen ?

 2. ms

  Goed geprobeerd, maar niet juist.

 3. Altijd gedacht dat ik een wiskundeknobbel had, maar toen ik die 4 voor wiskunde op m’n examenlijst had, kwam ik er meteen achter dat het gewoon maar een vetbult was hahahaa! Dus ik doe niet eens een poging het te begrijpen…maar het wordt vast een REUZEfeestje!

 4. ms

  Het is nochtans poepsimpel hoor!

  14 dorpkes waarvan er ééntje al twee reuzen had, maakt:

  14-1+2= 15.

  Die uitkomst zou juist kunnen zijn maar is het niet want de berekening klopt niet, want die gaat verder met volgende uitleg.

  Twee dorpkes hebben de trein gemist ofte de infovergadering, dus maken die geen reus, dat maakt:

  14-1+2-2=13.

  Vervolgens is er één dorpke dat een dubbele reus maakt, t.t.z. twee halve, maar aangezien we het per personage bekijken, wordt dat:

  14-1+2-2+1= 14.

  De rekening zou kloppen maar klopt niet aangezien we ’t over 15 hadden.

  Awel, onze plaatselijke brandweer vond zo een ganse reuzenbedoening met een reuzenfeest een reuzenrisico en besloot er dan maar een reuzenpompier op af te sturen. En dan krijg je:

  14-1+2-2+1+1=15.

  Nu moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat ik ergens ook de tel was kwijtgeraakt en dat ik eerst ook de oplossing niet vond waarom ze hier over 13 reuzen spraken, maar volgens mij tellen ze dus ook die ene in twee helften voor twee. Of er heeft zich nog ergens ene verstopt.

 5. Eueueueuehhhh…jaaaa héél duidelijk en simpel…wat ik al zei: dat wordt vast een reuzefeestje!

 6. allé zie maar dat je niet te veel ommekeert
  omkeren = uitgieten in de keel
  dat is nog wat anders hé dan dat telsommeke

 7. een reuze feest wordt dat dus zogezegd

 8. Ik wist dat ik geen rekenknobbel had maar dat het zo erg was…. zo kun je iedereen misleiden .Maar niet getreurd maak er maar een reuze reuzenfeest van !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén