Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het andere gevaar

Toen ze hier een tweetal jaartjes terug op korte tijd meerdere dodelijke ongevallen zagen van dichterbij dan in de gazet, vond mske dat luguber. Het leek wel of de dood hen stalkte en ze begon het niet meer zo aangenaam te vinden om er met de auto op uit te gaan.

Toen ze laatst naar Slow’s zus gingen en ’s avonds met de bus in Antwerpen aankwamen zagen ze de blauwe flikkerlichtjes en de afgespannen straat, de helikopter. “Dat is precies iets serieus” zei mske. Later las ze over de schietpartij.

Gisteren wachtten ze op de bus toen de twee politiekarrekes, zoals Slow ze noemt, ofte combi’s zoals mske ze noemt, de ambulance en de MUG hen voorbij reden. Even later stond de bus even te wachten om door te kunnen, daar waar de vier voornoemde voertuigen stonden.

Het was ernstig, dat was duidelijk. Het was aan de linkerkant van de straat gebeurd, waardoor de ganse linkerkant van de bus met grote ogen door ’t raamke keek en de ganse rechterkant van de bus recht ging staan om door die linkse vensterkes te kunnen kijken. De ganse rechterkant? Neen, toch niet. Slow en mske zijn blijven zitten. Ze moeten het niet zien. “Niet goed” zei de vrouw achter hen “hij bloedt hevig uit zijn mond”. Het stond ook in de gazet.

Neergeschoten? Nochtans had op de bus zelf een vrouw gezegd dat de man was neergestoken want hare kleine had een flik met een mes in zijn handen gezien.

En nu gaan we muggenziften. Hoe laat dat gebeurde speelt eigenlijk geen rol, maar als ze er dan een uur willen bijzetten moeten ze ’t goed doen. Om kwart na vier had Slow gezegd: “ik ga al naar de halte” want ze zaten in het buskotje dat net vóór die halte stond. En toen was die MUG en co daar al voorbij.

Niet meer met de bus gaan rijden? Thuisblijven? Of worden we weer door de dood gestalkt?

Previous

De donkerte van een mooie dag

Next

Een uitspraak uit de duizend

14 Comments

 1. bwa, te voet is ook gevaarlijk en thuisblijven haalt ook niets uit: ge kunt van de trap vallen, uw kot kan afbranden, de overstroming u meesleuren, en zelfs België kan een aardbeving meemaken. Voortdoen zoals altijd, goe bezig :°)

 2. ms

  De meeste mensen sterven in bed.

 3. bea

  Altijd en overal kan er iets gebeuren, je mag daar niet aan denken, dat zou geen leven meer zijn. Sterven de meesten in bed? Vanaf nu slaap ik in de zetel

 4. Goh..dat wilde ik juist schrijven ja, dat de meeste mensen in bed sterven. Ach..er gebeurt hier rondom mij in deze grote stad doorlopend van alles…Rotterdam is al jaren moordstad nummer 1 van Nederland en zal het dit jaar ook wel weer worden ( niet iets om trots op te zijn). En van dodelijke slachtoffers in de directe omgeving van m’n huis weet ik ook…maar om nou te zeggen dat ik dan denk dat ík dat aantrek…nee hoor,is dat niet een beetje paranoia?

 5. ms

  Ik denk niet dat ik dat aantrek, ik bedoel dat het zo altijd precies in groepjes komt.

  Als ik zou denken dat ik dat aantrok, dan kocht ik mij een pistool … een waterpistool wel te verstaan, om de gemoederen te bedaren.

 6. Aha..ja geweld trekt geweld aan…in de krant lezen over zo’n zogenaamd ‘gezinsdrama’ trekt labiele andere gezinshoofden over de streep, da’s volgens mij weleens onderzocht ( wat niét hè! )
  Maar ik heb alláng niet meer het idee dat het in ‘groepjes’ komt..moord en doodslag is van elk uur van elke dag…erg genoeg.
  Kom maar op met dat waterpistool..word ik altijd vrolijk van hahahaha!

 7. ms

  Daarom ook dat ik het verkeerd vind dat de pers teveel details vrijgeeft. Nieuws zou eigenlijk meer het vermelden van gebeurtenissen moeten zijn in plaats van die sensatiezucht altijd.

  Euhm, ik heb geen waterpistool … nog niet, waterslangske ook goed?

 8. Euhmm nou effe niet…er staat mij een te frisse wind nu hahahaha, maar anders…altijd hoor hehe! beetje onschuldige waterpret kan ik wel hebben hahahahaaa!

  En die sensatiepers maakt meer kapot dan dat ze goedmaken. We krijgen tegenwoordig álles te horen en te zien…voor mij hoeft het niet hoor…maar ja…wij zijn dan ook van die mensen die níet gaan staan kijken in zo’n bus hè..!

 9. mja, thuisblijven heeft geen zin
  gevaarlijke buurten vermijden, misschien wel
  maar k krijg zo de indruk dat het nergens nog echt veilig is
  gewoon hopen dat je bewaarengel steeds allert is

  als mijn mama hoort dat ik alleen ga wandelen in het bos dan is die boos, zegt ze dat ze mij eens gaan terugvinden, in stukken
  maarja k kan toch moeilijk thuis zitten koekeloeren hé, een mens wil op stap

 10. @ fotorantje..
  De mensen worden ook steeds vaker thuis in hun eigen huis bruut overvallen…hier zijn vooral bejaarde mensen vaak de dupe en die mensen komen er maar behoorlijk slecht overheen. Vertel dat maar niet aan je ouders hè…!

 11. oh maar dat weten ze ook, schuinover is hier onlangs ingebroken
  k zeg dat ook altijd dan
  maar ja mijn moeder vindt vooral dat ik het zoek als ik naar een verlaten dreef of bos ga wandelen
  ik zeg dan als het verlaten is kan er niks gebeuren hé, haha, maarja, weet ook wel dat niemand vrij is van overvallen worden en k ga zeker niet in het donker naar verlaten plaatsen

 12. Het is niet spectaculair maar ik wil hier toch een positief berichtje achterlaten:ik had een mooie dag samen met de hele familie. Is zo’n nieuws niet leuker ? Ik zei het al het is niet spectaculair maar voor mij volstaat het.

 13. ms

  Tja, op de dag van de uitvaart van je beste kameraad kan je moeilijk een mooie dag samen met de hele familie hebben natuurlijk.

  Ik had het ook wel anders gewild.

 14. oei dat begrijp ik en dan zou ik ook geen verjaardagsfeestje inrichten zoals het hier vandaag gebeurde.Dat bedoelde je dan ook met “de donkerte van een mooie dag”.Ik leg even een arm om je schouder .

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén