Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kamikaze

“Wat doe je?” schrok Slow toen mske ineens met een snok de auto naar rechts en onmiddellijk terug naar links manoeuvreerde. “Ik overrijd dat niet” zei mske. Slow keek wat raar, want hij had niks gezien.

Laat nu toch een paar uur later, maar dit keer in het donker net hetzelfde voorvallen. Zodoende …

“Wat doe je?” schrok Slow toen mske ineens met een snok de auto naar rechts en onmiddellijk terug naar links manoeuvreerde. “Ik overrijd dat niet” zei mske. Slow keek wat raar, want hij had niks gezien.

De eerste keer, iets na vier, was het een zwarte langharige rups -va noemde dat een duivel- geweest, de tweede keer, iets na elf, een kikker die de, toch wel drukke, straat overstak.

mske dacht terug op die avond heel lang geleden, toen ze ook naar huis reed en de kikkers in grote getale de straat overstaken. Het leek toen een nachtmerrie, mske trachtte ze te ontwijken maar kon niet verhinderen dat er toch een paar het tijdelijke met het hiernamaals wisselden. Ze mag er nog niet aan denken.

“Ik rem ook voor dieren” is hier geen ijdel begrip, al kijkt mske altijd wel eerst in haar achteruitkijkspiegel eer ze remt, want als er ene de auto vanachter ramt is het risico groter en is het dier ook dood. Maar als ze zo efkes een snok aan dat stuur geeft kan de achternakomer enkel maar denken dat ze een tic heeft, of de hik.

Previous

Let’s Tango

Next

Beschermd: Binnenpretjes

1 Comment

 1. han

  ik rem ook voor dieren, en als er dan eentje achterin knalt.. vind ik dat met de volvo niet zo erg.. met de citroën heb ik dergelijke schade al wel eens gehad.. pijnlijk maar opgelost..
  overigens, als er eentje bij je achterin rijdt heeft ie je te kort gevolgd.
  ik heb voor bumperklevers wel een oplossing.

  ik pas m’n snelheid aan zodat ie past bij de afstand die de achterligger op mij houdt. soms is dat heel langzaam, dan halen ze me in en is het probleem opgelost één keer echter kwam bij het verlagen van de snelheid mijn achterligger nog dichterbij.. er was geen gelegenheid tot inhalen en ik bracht m’n wagen tot stilstand..
  komt ie vragen wat er aan de hand is, ik leg mijn ‘modus operandi’ uit en zeg hem: “en met u achter me is er maar één veilige snelheid, namelijk NUL”…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén