Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het weekend

Het werd een druk weekend. Druk in die mate dat mske veel werk heeft gehad met te zeggen wat Slow moest fotograferen of filmen. Het is een mooi stadje.

Maar het is klaar en duidelijk dat mske geen stadskind is, ze houdt het liever op het sportieve vlak. Ze vindt dat wel mooi, zo van die geveltjes en gebouwen, dus koppelden ze de gebouwen aan het sportieve.

Ze fietsten overal doorheen, op en af en mske liet Slow al die schoonheid fotograferen om te tonen aan liefhebbers van mooie stadjes.

En in het stadje stonden er wel een pak bijeen. Kijk maar.

En dan het weer. Slow en mske hebben ferm veel geluk gehad. Zaterdag bleef het droog tot tien voor twee. Toen vielen er enkele druppels en zijn ze maar gaan incheken in het hotel. Het ging over en ze zijn nog een klein toertje gaan doen om dan terug naar het hotel te gaan en te douchen. Ondertussen stond de TV aan en zagen ze Vanendert winnen op Plateau de Beille. En ze wilden/mochten niet juichen omdat er nog gasten waren.

Maar toen ging het wel regenen. mske was er eigenlijk nogal ontgoocheld over. Ze wilde echt wel met de fiets naar de zjubilee van tante Gee. mske had met Broer afgesproken dat ze hem zou bellen als het om half zes regende. Dan zou hij hen aan het hotel komen oppikken. Om half zes vond Slow het precies minderen en ja om twintig voor zes was het zo goed als over. Ze waren daar nog voor Broer. HA!

Het feest, dat is van ons. Dat delen we niet.

Toen ze uiteindelijk om twee uur naar het hotel terug wilden keren stonden overal erg grote plassen al regende het op dat ogenblik niet. Gisteren morgen wist de hoteluitbaatster te vertellen dat het om 22.00 die avond zo gegoten had. “Met bakken!” zei ze. Maar toen ja, toen waren Slow en mske binnen in de zaal aan het feesten dat de stukken er af vlogen.

Ze pakten de valiezen, deponeerden ze in de bagagekastjes van het station en vertrokken dan voor een fietstochtje naast de Schelde. Langs de ene oever op, langs de andere terug. Er stond wel een stevige wind. Maar toen ze bijna terug waren begon het pas een beetje te regenen. Ze hebben er dan een spurtje in gezet om onder de brug te geraken om te schuilen. Het ging snel weer over en toen zochten ze maar hoe ze op die brug moesten geraken om terug over de Schelde te komen.

De inwoner die hen daar antwoord op gaf vertelde ook over de hevige regenval van zaterdagavond.

Slow en mske zijn dan maar op de markt iets gaan drinken. Onder de luifel. En het waaide zo erg dat je je glas moest vasthouden en terwijl ze daar zaten heeft het nog twee buitjes gedaan, heel kort maar heel hevig.

Ze hebben dan maar besloten van op huis aan te gaan gezien het weer niet meer te vertrouwen was.

En dus waren ze eigenlijk twee uur vroeger thuis dan voorzien, maar beter in schoonheid stoppen dan te rekken om te rekken.

Previous

Ter informatie

Next

Het lied der onverdraagzamen

8 Comments

 1. Zeker een mooi stadje! En die onthoofde pinguin is hilarisch hahahahaaa!
  Mooi dat het zo meezat met dat weer…meestal blijkt het t.o.v. de voorspelling mee te vallen, maar soms ook niet hehe, gelukkig maar dat het deze keer weer wél zo was!
  Dat bier, op dat marktplein, dat was zeker voor de nadorst te lessen van dat feest waar je niks over wilt vertellen..??? whahahahahahahaaa!

 2. ms

  Dat bier is een streekbier en heet “Malheur”, maar het was mijn “Malheur” niet die een malheur kreeg, het was Slow zijne kriek die weg ging vliegen. Gelukkig had hij die nog net bij zijn slippen vast.

  Nadorst? Ik was Bob hé, ik moest nog rijden.

 3. Allé al bij al een geslaagd weekend voor jou en Slow. Dat kunnen we aan de kust niet zeggen. Het heeft water gegoten en als het even stopte zat de zon met ons te treiteren .De wind bleef van de partij.Veel activiteiten zijn hier letterlijk in het water gevallen.
  Het is een mooi stadje maar ik zou niet weten welk stadje het is. Ai Ai !

 4. Jij moest nog rijden?…ik wilde bijna vragen ‘náár of ín het hotel’…maar ik heb al zo’n slechte naam..oeps, nou vroeg ik het toch! hahahahahahahaa!

 5. bea

  Jullie zijn de buien te slim af geweest, dat is een kunst op zijn eigen. Het feestweekend is dus meegevallen, dat is het bijzonderste. Weer of geen weer

 6. gevels kunnen heel erg mooi zijn hoor, ik ben ook meer voor de natuur maar gezellige straatjes met mooie gevels daar geniet ik ook van

  het feest is blijkbaar ook goed geweest want als je pas om 2 uur vertrekt is het niet omdat je je verveelde

 7. Gettie

  En of je gelijk hebt, tante Gee haar feest is voor haar en haar genodigden, anders had ze de pers wel zelf ingelicht.
  Het was blijkbaar wel fijn vertoeven in de streek rond B.(?)
  Inderdaad hebben jullie dikke sjans gehad met het weer, alhoewel een paar graadjes meer zonnewarmte aangenamer was geweest om te fietsen en te terrassen. Oei zo fietsen tegen de wind in vind ik ferm ambetant en wandelen met tegenwind is niet zo inspannend; alhoewel tegenwoordig alles inspanning vergt haha inside joke.

 8. Eind goed, al goed… En dat het maar gesmaakt heeft en die malse hevige buitjes … ? Komen regelmatig terug, en ferm sé … !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén