Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een helse rit

“Hoe bruut rijdt die nu?” vroeg Slow zich luidop af toen de bus van Tienen naar Zoneke de hoek omdraaide.

Werkelijk, de bus scheurde de busstrook op. Slow en mske stapten op en werden al snel door elkaar geschud en gerammeld terwijl de bus door de stad raasde.

Slow dacht dat de chauffeurs misschien maar dezelfde tijd krijgen voor deze rit, die toch een omleiding inhoudt, als voor de normale afstand. Maar mske voelde zich toch niet erg gerust.

En toen snufte mske even want ze rook odeklonje, zo noemen die van Keulen hun water. Rare mensen, die van Keulen! Slow rook het ook. Een dame wat meer naar voor zat met een reukdoekje haar gezicht en hals af te vegen.

En toen barstte de chauffeuse los. Ze vroeg of er iemand met parfum bezig was. De dame zei dat het te warm was op de bus waarop de chauffeuse blafte dat dat op haar adem pakte. Ze gooide nog enkele lievigheidjes de bus in en ging nog een beetje roekelozer rijden.

In elke bocht leek het wel of die bus efkes op zijn zij zou gaan liggen. mske bedacht dat, als het zo doorging, ze ook wel een doekske odeklonje zou kunnen gebruiken aangezien ze wel eens een beetje misselijk zou kunnen worden.

Voor elke verkeersdrempel, elke hoek, elke bocht van die omleiding zette mske zich schrap. Even kreeg ze de neiging om aan de chauffeuse te melden dat ze nog graag zou geweten hebben hoe morgen er zou uitzien maar de giftige blik die die regelmatig en onregelmatig in de bus en meer bepaald op de odeklonje strijkende dame wierp heeft haar daarvan weerhouden. Die vrouw zou in het vervolg beter wijwater gebruiken.

Toen begon mske zich af te vragen of ze niet beter zouden af stappen en op de volgende bus van een half uurke later zouden wachten. Dat hebben ze niet gedaan. Want toen kwamen ze op het rechte stuk en ging het alleen maar snel.

Ze hebben het overleefd. Ah ja, anders zou ik het niet kunnen vertellen hebben.

Previous

Wees waakzaam – blijf waakzaam

Next

De tand des tijds

8 Comments

 1. Slow

  Ik was bijna bakkenist aan het spelen.

 2. Haaahahaha…zie je al hangen aan de zijkant van die bus Slow! Allemachtig…had die een slechte dag of wat? Kan me voorstellen dat iemand die aan een pc werkt de toetsen dan wat harder aanslaat…maar als je toch zúlk werk doet…dat is spelen met andere mensen hun levens..ik zou een klacht indienen hoor als ik jullie was…niet normaal meer!

 3. ms

  Ik denk er over. Maar ik weet het nog niet. Een paar maanden terug had ik eens gemeld dat er op de bus altijd ene zit die vooraan gaat staan. Dat zou me niet kunnen schelen ware het niet dat ik een stijve nek krijg van door de ruiten te kijken want naar voor kan ik niet kijken, die pee houdt die ganse bus in ’t oog en kleedt je met zijn ogen uit. Hij kijkt mee als de mensen moeten betalen, heeft volgens mij geen zaken met waar iemand naar toe moet. Hij gaat voluit voor de chauffeur hangen als er een andere bus tegemoet komt om te zwaaien en je kan geen woord tegen mekaar zeggen of hij kijkt om als een schoolmeester die een stout kind gaat bestraffen.

  Wat wilden ze? Dat ik een specifieke bus noemde. Dus om maar weer eens één chauffeur te bestraffen, maar hij doet het bij bijna élke chauffeur.

  Dus toen ik zei dat het nogal algemeen was op de bus, kreeg ik als antwoord dat, als die mens niet voor de rode lijn stond ik daar niks mee te zien heb. Waar denken ze dat die staat als hij voor de chauffeur kan gaan hangen?

  Nu overwegen we om daar foto’s van te maken télkens hij het doet. Maar dan kunnen we wel een enorme miserie op die bus veroorzaken.

  Stel dat we nu klacht neerleggen is het wéér ons woord tegen het hare. Eigenlijk zouden de reizigers dan gegevens moeten uitwisselen en gezamenlijk klacht neerleggen.

 4. Wel…wat die laatste chauffeuse betreft…hopelijk wás het slechts een niet zo beste bui…dan komt het niet zo vaak meer voor. In feite had iemand haar zelf metéén aangesproken op haar rijgedrag..dat ze rekening diende te houden dat ze ménsen in haar bus had hehe. Maar goed…dat van die irritante andere vent…foto’s maken is misschien inderdaad de beste manier om je woord te staven…maar wat kunnen ze van dat busbedrijf aan zo eentje doen? Die chauffeurs zouden hem moeten aanspreken hè…maar als die dat niet doen, ben je als medepassagier niet veel. Vervelende dingen dat hè..!

 5. ms

  Als je er op reageert kan je ’t gewoon nog erger maken, vrees ik. Beste optie was eigenlijk echt afstappen en wachten, zeker dat we toch te vroeg bij Zoneke waren.

  En die andere, daar heb ik al een paar keer op ’t punt gestaan van te zeggen tegen de chauffeur dat als hij die klier niet durft te vragen om te gaan zitten, ik het wel efkes wil melden zodat ze het in zijn plaats kunnen doen. Maar mezelf kennende zou het dan precies mijn dag zijn die vergald was.

  Kunnen de mensen zich niet gewoon aan de regels houden.

 6. Moest iedereen zich een beetje aan de beleefdheidsregels houden dan zouden dergelijke situaties vermeden kunnen worden.En die chauffeuse moet toch echt eens op de vingers getikt worden want op die manier behandel je de reizigers niet.

 7. Vergat ik nog…die lui van Keulen noemen dat gewoon Kölnisch Wasser…dat de rest van de wereld dat dan odekolonje noemt kunnen die lui uit Keulen niks aan doen hè!
  Lekker luchtje trouwens..doet me altijd aan m’n oma denken…die had dat graag..van 4711 of Boldoot..heb er wat flesjes en doekjes van gekocht door de jaren!

 8. ms

  Kölnisch Wasser? Jij weet dat! Ik weet dat!! De kat weet dat niet!

  Ik heb hier ook nog twee flesjes staan, waarvan minstens één 4711 is.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén