Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De tand des tijds

Extreme situaties vergen extreme oplossingen. Allee zo extreem waren de situaties niet en zo extreem was de oplossing ook niet. Het gaat er hem gewoon over dat je in de sneeuw, en dan bedoelen we niet het witte laagske poedersuiker dat hier af en toe eens ligt, een zonnebril dient te dragen en dan bedoelen we ook niet de flashy zonnebril uit de zjeebee maar een échte.

Jaren geleden had mske eens aan den lijve ondervonden dat je zonnebril vergeten wel erg rare gevolgen kan hebben in de sneeuw. Daarna vergat ze het niet meer.

Dat wil ook zeggen dat ze, die ene dag dat Magdalena opsprong, recht op haar bril en deze in frullen uiteen zag vliegen, besloot om er direct, beneden in het dal een nieuwe te gaan kopen, bij een apotheker.

Het was een geweldige bril, niet goedkoop, maar wat heeft mske daar lang plezier aan beleefd aan die bril … tot zo een 3 à 4 weken geleden, toen ze zag dat de oren van ouderdom verweerd waren en de bekleding van ene zelfs los in haar brillenkas stak. Ze plakte dat. Tegen beter weten in, want het is er terug afgevallen.

Maar zo een oor doet toch niks af van de kwaliteit van de glazen. Onder normale omstandigheden toch niet. Behalve natuurlijk als je domweg dat kapotte oor eerst dichtklapt zodat het overgebleven ijzeren gedeelte dat glas kan krassen. Pas op! We zeggen niet dat mske dat deed. Het kan ook gebeurd zijn toen die bekleding er af viel, maar in elk geval, had de andere kant éérst geplooid gezeten … acht ja, achteraf kan men veel zeggen.

Nu is dat nog zo erg niet. Die kras zit onderaan dat glas en mske ziet het bijna niet. Eigenlijk ziet ze dat enkel omdat ze weet dat het daar is. Daar hoeft ze geen andere bril voor te kopen.

Maar toch gaat ze dat doen. Jawel. Niet voor dat glas. Niet voor het mottige uitzicht van dat oor. Dat ziet toch niemand. Waarom dan wél? Ze heeft bij het opzetten toch al twee keer met die stang in haar hoofd gestoken zeker. En dat is niet bepaald bevorderlijk voor de goede verstandhouding tussen mske en die bril.

Previous

Een helse rit

Next

Leuven

13 Comments

 1. Volgende keer in je oog en dan wordt het permanent een zonnebril dragen hehe!

 2. ms

  Ik heb hier nog een zonnebril, wél van de zjeebee en ik heb ook nog een cat scan bril, maar om één of andere reden zonnebrillen die niet naar mijn goesting. Ik vraag me alleen af of zulke degelijke hier wel te vinden zijn.

  Die degelijke kocht ik dan bij mensen die gewend zijn aan sneeuw in de bergen en die weten waar ze het over hebben. Efkes over en weer naar de Pla de Beret?

 3. Decatlon…of hoe heette dat daar bij jullie, dat filiaal? Goeie (berg)sportzaken hebben die brillen wel hoor…en anders fietswinkels!

  Maar een tripje Pla de Beret zal wel aangenaam zijn zeker?

 4. Een degelijke optiekwinkel heeft ook brillen voor alle weersomstandigheden.Goedkoop zullen die wel niet zijn ,maar als die bril ang meegaat is het dan toch niet duur.Succes met de zoektocht.

 5. ms

  Koodza! Ja die hebben er, maar ik ben ze niet van nabij gaan bekijken. Dom eigenlijk. Nu weet ik natuurlijk niet meer hoeveel percent of welke sterkte mijn huidige bril heeft, ik zal het eens moeten uitzoeken en dan nog maar eens naar Koodza pedaleren … of bussen.

  De Pla de Beret … hmmm … ik zou zo vertrekken.

 6. Sterkte? was het een zonnebril op sterkte? waarom had je die leesbril er dan nog bij hangen om je nek?

 7. das ook maar gevaarlijk hé, straks heb je helemaal geen bril meer nodig

 8. ms

  @ mizzD: ik weet na al die jaren niet meer hoe die Spaanse apotheker dat genoemd heeft hoor.

  Die leesbril? Voor mijne zonnebril te vinden natuurlijk.

  @ Fotorantje: het is natuurlijk een risico maar ik denk dat, moest een mens zo een goeie in zijn oog steken, hij ook wel zou kajieten.

 9. Kon je die zonder leesbril niet vinden aan het einde van dat touwtje dan?

 10. marero

  hahaha dat klinkt zoooo overbekent in de oren, dat zijn zo van die stomme dinges die dat ik ook altijd doe,lol

 11. ms

  @ mizzd: ik moest toch zien dat ik die stang niet in mijn oog stak! Tssss! Alles moeten uitleggen.

  @ Marero: het doet altijd plezier te horen of te lezen of te zien dat ik niet de enige stuntel ben.

 12. Hahaha…en dan heb ik je míjn zonnebril niet eens laten zien…met béide glazen compleet gekrast van de (kunststof!) oren die er altijd opgevouwen zitten hehe…maar ach, dat was ook maar een brilletje van de Lidl!

 13. ms

  Ik kan die niet wegsteken. Want van te fel licht (het hoeft daarom nog geen zon te zijn) ga ik fronsen. En dat boven die strenge blik.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén