Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Goed geprobeerd!

mske heeft de oorlog niet mee gemaakt. Ze werd ook niet in die oorlog geboren en toch ging ze steigeren toen ze las dat Duitsland belastingen ging heffen op de pensioenen van Belgische dwangarbeiders van onder de oorlog. En dat met terugwerkende kracht tot 2005.

In de reacties kon ze lezen dat er veel mensen dat normaal vonden want, volgens die eigenste mensen zijn er veel uit vrije wil naar Duitsland gaan werken. Ja?

Enerzijds heb je dan de verhalen van mensen, mskes grootvader inbegrepen, die gevlucht zijn. Naar Frankrijk. Ah ja, om niet voor “den Duits” te moeten gaan werken, waardoor haar grootmoeder ineens alleen stond voor de zorg voor het gezin en dat met drie kinderen.

Anderzijds was er Slow’s vader die niet op tijd was gevlucht en werd gedwongen. Slow’s moeder heeft daar ook nog pensioen voor getrokken.

Maar mske denkt dan ook dat diegenen die vrijwillig gingen, het toch ook zullen gedaan hebben om den brode en niet uit overtuiging.

Maar daar willen we ons niet over uitspreken. Het gaat er enkel om dat de Duitse belastingen goed moeten geweten hebben dat het over zeer oude mensen ging, want de meeste van die oorlogsveteranen … En dàt precies maakte mske boos.

Toen las ze dat Didier Reynders ging onderhandelen met de Duitse belastingen, maar het is zo ver niet gekomen. Ze hebben eerder hunne kak ingetrokken.

En eigenlijk is mske er nog wat geërgerd over. Hebben ze nu écht gedacht dat die oude pensioentrekkers niet gingen zien wat ze deden? Dat die mensen gewoon betalen wat er in hun brievenbus valt? Hoe gemeen!

Previous

Oef!

Next

Een hondse affaire

7 Comments

  1. Moet zeggen dat ik ook wel licht verontwaardigd was toen ik dat bericht las…typisch Duitsers en hun Gründlichkeit. Gelukkig zagen ze zelf ook wel in dat dit belachelijk was. Maar die oudjes kregen vast wel even schrik!

  2. Ik las het en vind het zelf ook behoorlijk schandalig.

  3. Ze zouden van schaamte in een hol moeten kruipen. Hebben ze dan zo dringend geld nodig dat ze naar zo’n oplossingen zoeken.Dat is zeker geopperd door iemand die de oorlog niet heeft meegemaakt.Gelukkig gaat het niet door ,maar eerst moest er toch reactie komen .Ze hoopten wellicht dat de overleven den braafjes gingen betalen.

  4. Ook al heb ik geen oorlog meegemaakt ( gelukkig maar ) … ook ik was verontwaardigd over dat bericht! HOE durven ze, was mijn éérste gedachte …

  5. Sloef goede middag…

    mijn vader was 95% oorlogsinvalide, dus kunnen we toch wat meespreken over die gasten ! En ja…die pinhelmdragers ( 1ste WO ) en de anderen ( WO2 ) waren en zijn voor niks verlegen . En weten dat ze nog zoveel schadevergoeding moeten betalen en dan zouden die dwangarbeiders(families) nog moeten betalen ??En inderdaad hebben ze hunne kak ingetrokken ! Fijne groetjes )pepino

  6. Ja, mensen denken nu eenmaal omdat het lang geleden is, dat het nu tijd wordt om het zomaar in de vergeetput te stoppen… daar is dit verhaal een illustratie van. Schandalig, dat ze d’r nog maar aan durven dénken!

  7. ja dat vond ik ook heel erg, waar halen ze het om die oudjes op zoiets nog te belasten

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén