Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Als ’t dan toch altijd over dien oorlog moet gaan

Nog maar eens “Man bijt hond” over de man onderweg naar Compostella en de verhalen die zijn pad kruisen. Erg typisch dat het nog maar eens over een man moest gaan die in de oorlog had gevochten, nog maar eens gevangen had gezeten. Erg hoor, erg voor die man.

Maar zouden ze misschien eens een vrouw over die tijd aan het woord kunnen laten, een vrouw die in die tijd niet naar de oorlog ging en niet gevangen zat, maar hier thuis en dan gewoon eens laten vertellen hoe zij de eindjes aan mekaar knoopte met enkele kinderen in huis.

Het zou voor de verandering misschien eens iets anders zijn.

Previous

Als er één ding van mij is is ’t mijn leven

Next

Ne keer te veel

9 Comments

 1. groot gelijk, maar huismoeders zijn nu eenmaal nooit helden, die doen alles in stilte

 2. Wat omamoetje zegt (je hébt gelijk verdikke)..maar waaróm moet dat altijd in stilte??..vrouwen die er ineens alleen voor stonden, die op van alles en nog wat uit moesten om niet te bezwijken aan honger en kou, die dan nog het spaarzame eten aan hun kinderen gaven, zodat ze zélf bijna bezweken aan honger-oedeem (zoals mijn oma), dat mag ook weleens belicht.
  Déze verandering zou nu eens een verbetering zijn!

 3. ms

  Omdat hen als vrouw indertijd werd voorgehouden dat ze zichzelf niet op de voorgrond mochten zetten. En dat doen die mensen nu nog niet. Al moesten zij ook de vijand trotseren toen die hier heer en meester was en werd hen soms nog afgepakt van wat ze wel hadden.

 4. Ja tuurlijk…tóén! Toen de vrouwen nog als tweederangs burgers beschouwd werden…volgens mij spreekt omamoetje teveel in de tegenwoordige tijd, want dat is nú toch niet meer zo?? ( het zou in ieder geval niet meer zo móéten zijn!!) En dat tv-programma wordt toch nú gemaakt? Ik kan me je ergernis heel goed voorstellen als élke keer maar weer zo’n mán naar voren wordt gehaald…er lopen toch ook heel veel vrouwen naar Compostela heb ik begrepen?

 5. Oh wacht effe…het is de interviewer die loopt denk ik ( heb het programma duidelijk niet gezien! haha)..en hij komt dan allerlei mensen tegen en elke keer is het dan weer zó’n verhaal? pfffff!

 6. ms

  Ja juist ! Hij (de reportagemaker) is nog maar net vertrokken. Het was gisteren pas de tweede keer.

  Vorig jaar volgden ze zo de E40 en dat vond ik erg geslaagd. Tja, toen zaten ze ook op de kortste keren die grens over en daar praten ze daar zo niet meer over.

  pske : ik denk dat het nu ook nog bestaat. Er wordt nog altijd heel snel gevraagd of je op een complimentje uit bent.

 7. Pfff…dat psje krijg ik het van hoor..er is nog veel werk voor de vrouwenbeweging geloof ik.
  GIRLPOWERRR!!!

 8. ja, nog héél véél werk ! Ik heb het heel flagrant meegemaakt, door GOEDELE (nooit maar sindsdien zeker mijn favoriet niet meer), er werd aan enkele vrouwen naar ons beroep gevraagd, toen ik zei huisvrouw was ik opeens quantité négligeable, niet interessant meer en ging ze voort met de beroepsvrouwen ! En ook in het dagelijks leven wordt nog een beetje meewarig gekeken naar vrouwen ‘die niets doen’. Dat stadium ben ik nu wel voorbij, pensioengerechtigd, dat mag, nog een beetje genieten van uw leven wordt het nu ;°))) :°(((

 9. ms

  Wel, Goedele is nu ook niet bepaald mijn favoriet en ook nooit geweest. Maar onder het mom van vrijgevochten te zijn gaat ze toch precies dat doen waar ze zelf op tegen zou moeten komen. Namelijk oordelen.

  Het heeft toch niks te zien met wàt je doet, carrière of huisvrouw, het heeft te zien met WIE dat beslist heeft, jijzelf of een ander.

  Hoe vrijgevochten ben je met een carrière als ’t je opgelegd is ?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén