Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Vijf zaken

Toen mske in de gazet las dat er vijf zaken zijn die we op ons sterfbed betreuren had ze een bedenking bij die “ons”. Maar dat is muggenzifterij.

Waar het om gaat is, dat mske, nadat ze die vijf zaken had bekeken tot de conclusie kwam dat er wat haar betreft, maar één ding was dat ze zich eventueel zou betreuren, meer nog, dat ze zich al had betreurd maar er niets mee had gedaan en niet ziet hoe ze er wat kan aan veranderen.

Een tweede, dat ze zich ook al heeft beklaagd, was omwille van omstandigheden, belangrijke omstandigheden, niet mogelijk. En nu lijken die omstandigheden er helemaal niet meer toe te doen. Meer nog, de omstandigheden lijken wel een bocht van 380° gemaakt te hebben. Konden die dat nu geen jaren vroeger gedaan hebben?

Nu ja, dat was een eenmalige situatie. Dus laat het mij er maar op houden dat er maar één van die vijf zaken aandacht vergt.

Wat die vijf zaken zijn, gaan we hier onder eens vermelden uit veiligheidsoverwegingen, want stel dat die gazet die morgen weghaalt.

 1. Ik wou dat ik de moed had gehad om mijn eigen leven te leiden, eerder dan het leven dat anderen van me verwachtten.
 2. Ik wou dat ik niet zo hard had gewerkt.
 3. Ik wou dat ik de moed had gehad om mijn gevoelens te uiten.
 4. Ik wou dat ik vaker mijn vrienden had opgezocht en contact met hen had gehouden.
 5. Ik wou dat ik mezelf vaker had toegelaten om gelukkig te zijn.
 6.  

Previous

En nog eens!

Next

De Maya’s

9 Comments

 1. geef maar 2 van de 5 voor mij – ik zou er nog iets kunnen aan doen, ‘k lig nog niet op “ons” sterfbed, heb ik mij al dikwijls voorgenomen maar zo simpel als het daar staat is het niet, ‘k heb er nu al spijt van maar eigenlijk feitelijk mag ik daar geen spijt van hebben want ik zou er nog iets kunnen aan doen, maar zo simpel … enzovoort Allé ja, ‘k doe mijn best! En wat ons sterfbed betreft: misschien val ik wel ineens terplekke dood en dan kan ik geen spijt hebben, en wat is dan nu het probleem

 2. bea

  Ik zal als een tevreden mens de pijp uitgaan Zelfs van het harde werk zal ik geen spijt hebben. Als het daar niet van was dan lag ik mss al onder de zoden, dood van de honger.

 3. Ik wou …
  eigenlijk haal ik tot hiertoe, één op de vijf: Dus,ik wou dat dat zo blijft …

 4. Zeg al tijden, dat als ik nu ter plekke neer zou vallen, dat ik dan nergens spijt van had en heel gelukkig zou sterven na een prachtig leven..en als ik deze punten lees, dan kan dat kloppen..want ik zie niks staan waar ik spijt van kan hebben omdat ik het niet deed.
  Ja ja..ik ben echt een heel gelukkig en tevreden mensje! ( ik zou er bijna sorry achter zetten hahahahahahaha!)

 5. Mmmm,alles kan altijd beter ,maar wat ik ben best tevreden met hetgeen achter me ligt en ik ben niet van plan er iets aan te veranderen in de jaren die nog komen.Ik blijf mijn eigenste zelf en daar heb ik tot nu toe nog geen spijt van gehad.

 6. Hmm … ik werk er nog aan.
  Ben best tevreden met wat achter me ligt, en de dingen die beter konden was ‘heirkracht’ … kon ikzelf niets aan veranderen zonder ‘brokken’ te maken.
  Een nieuw jaar is gestart, een begin, een onbeschreven blad … vandaar dit postje, alles eens overdenken?
  Bloggroeten (van aan de andere kant vd steenweg ha ha ha …)

 7. Mijn aandacht moet in 2012 zeker uitgaan naar punt 5!

 8. Iedereen heeft wel zo van die dingen die ze willen.
  Gelukkig is er net een nieuw jaar begonnen!

  Grtjs

 9. Gettie

  Blijkbaar zijn er toch nog mensen die een bijna perfect leven hebben. Hou het dan maar vast hé.
  Voor mij geldt voorlopig ook de aanvangszin “ik wou dat…”. Ik moet dringend harder worden en kordater en komaf maken met het schuld en boete gevoel dat jarenlang in mijn hersenen is ingehamerd.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén