Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Weer voor vijf jaar gerust

Op 25 november zouden de vijf jaar om zijn zodoende mochten Slow en mske al op 21 oktober naar het stadhuis om nieuwe ID-kaarten aan te vragen.

Het is van moetens en toch mag je er voor betalen. Voor de pasfoto’s trouwens ook nog.

Nu gingen Slow en mske deze week hun nieuwe ID-kaarten halen en mske is er vreed blij mee.

De vorige vijf jaar heeft ze rond gelopen met een affreus geval waar beter “opsporing verzocht” had onder gestaan een waar ze zich voor schaamde als ze die moest tonen. En toen gingen ook nog alle instanties met die foto op de proppen komen, tot zelfs bij de bloedgevers toe.

Nu heeft ze een ID-kaart met een normale lelijke foto en daar kan ze mee leven.

Previous

Een dak met een gat

Next

De beste steun ooit

10 Comments

 1. Haha.. een ‘normale lelijke foto’.. dat zijn die pasfoto’s tegenwoordig, nu je niet meer een beetje vriendelijk mag kijken, toch altijd?
  Maar die maand verschil.. daar heb ik ook al eens over gedacht dat dát toch wel oplichterij is.. want op je nieuwe pas staat nu dan als uitgiftedatum 21 oktober.. en dan mag je over 5 jaar dus al in september komen.. enzovoorts!

 2. ms

  Mijn vorige was geen normale lelijke foto, dat was een gedrocht dat het geen naam had.

  Volgens de beambte van de Dienst Bevolking was die gewoon overbelicht en kreeg je daarmee dat spookachtige hologige effect.

 3. Hahaha.. en die werd geacceptéérd??? dan móét er toch een goede gelijkenis geweest zijn woehahahahaa!

 4. ms

  Tja, daar kunnen alleen mensen over oordelen die hem gezien hebben hé.

 5. Hehe.. ik heb trouwens al diverse keren Belgische rijbewijzen gezien.. die worden nadat ze behaald zijn nooit meer vernieuwd hè, die foto’s? hahaha ook te gek!

 6. ms

  Die moeten niet vervangen worden (nog niet). Al heb ik het in 1995 wel gedaan, nadat een Oostenrijkse douanier zei dat ik dat niet was.

  De foto die er nu op zit, tja … die is van een schoonheid die niet meer is.

  Nu zijn de oude nog geldig tot (ik geloof) 2030, of zoiets. Dus niet echt de moeite om te vervangen, tegen dan rijden we sowieso niet meer met de auto. Mogelijk doe ik het toch. Het formaat van die kaarten is wel handiger.

 7. Ik zag er van meiden die hun rijbewijs op hun 18e haalden.. ik weet niet of ik die fotootjes nou knapper vond dan het recentere exemplaar in het echt hoor hahahaha!

 8. ms

  De originele van op mijn 19de was niet knapper dan nu. Die van 1995 wel.

 9. Als je nu een nieuwrijbewijs moet halen om welke rede ook is het zo groot als je pas,kost 25 euro en is voor 10 jaar geldig.

 10. Ik vind dat de foto’s er tegenwoordig beter uitzien op je ID.Alleen heeft Manlief nog altijd ‘last’ door zijn bril. Hij heeft van die glazen die wat verdonkeren, en soms moeten ze wel tot drie keer toe, opnieuw foto’s nemen van hem, eer ze goedgekeurd zijn ( door de gemeente en/ of de wet )
  Hij staat er deze keer dus niet glimlachend op, maar eerder wat nors …

  Groetje !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén