Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Goede raad

Belgacom heeft effectief gratis mobiel Internet voor de vaste internetklanten. Dat afficheren ze toch op hun website. Als jij effectief vaste Belgacom Internet klant bent, kun je via onderstaande link deze dienst activeren. Deze dienst is gratis over meer dan 300.000 fon hotspots in België en een pak in het buitenland ook.

Dienst activeren doe je hier.

Op deze kaart zie je de dekking van de fon hotspots en je ziet dat België, Frankrijk (gedeeltelijk), UK (sterk), Nederland (wel OK) redelijk voorzien zijn van deze fon spots.

Wat ik dus in jouw geval zou doen, is die dienst activeren. Je kunt morgen je velo pakken en efkes tot buiten het bereik van je eigen netwerk rijden met je laptop en de boel eens testen.

 
Prachtig! Fantastico! mske had de raad al opgevolgd. Ze was enkel nog niet op hare velo gesprongen omdat ze ineens de uitstekende inval kreeg om eens te gaan googelen op die fon spots. Wat bleek? Mensen beweerden dat ze op hun eigen terras niet konden inloggen omdat ze te ver van de bron zaten. mske heeft Belgacom gecontacteerd. Die vertelden haar dat je er inderdaad heel kort bij moest zitten.

mske vindt het wel een leuk initiatief en ze hoopt dat het in de toekomst beter zal gaan werken maar ze ziet zich nog niet met haar laptop ergens voor iemand zijn deur op straat gaan staan internetten. Het zal dus nog efkes op een andere manier moeten.

Ofwel er is internet in het hotel, ofwel internet ze mobiel met zo een mobiel modemke, dongel voor onze Noorderburen.

Previous

Beschermd: Blik in de toekomst

Next

Als pasen en pinksteren op één dag vallen

14 Comments

 1. hihihi, ‘k zie ze al rijden, op hun veloke. Gepakt en gezakt met laptop en al ! En dicht bij zo’n hotspot van Belgacom, houden ze even halt. Allez Ms-ke, en gij doet niet mee ? Dat is toch goed om te socializen ? Hupperdepup, doe maar sneeuwschoentjes aan en maak maar gebruik van sneeuwkettingen, om je banden van je fiets, en je kan er wel tegen …

  Zwaai zwaaaaaaaaaai … !

  Ot: Loooool da’s een goeike van dat eigendomsrecht. Zijn wij ineens grootgrondbezitters, want Baron palmt op die manier,
  de helft van De Panne in .

  Groetjeeeee …. !

 2. Werkt dat écht zo? tsss…fijne service dan!
  Nou ja…mócht je toevállig eens heel dicht bij zo’n fon-spot in de buurt zitten..ben je vast voorbereid hehe!

 3. ms

  Het klinkt inderdaad beter dan het in werkelijkheid is.

  En als je inzoomt op die kaart dan zie je ook zo gaten vallen in al dat oranje ook. Dus zo dik gezaaid zitten die fon hotspots dan ook niet.

 4. Sloef goede middag…

  en met de postduif werkt het nog beter en vlugger !
  Fijne groetjes )pepino

 5. bea

  Goed voor de vaste klanten die hun laptop meenemen als ze erop uittrekken

 6. Goh nee..Rotterdam lijkt compleet oranje maar als ik inzoom zou ik toch echt mijn eigen wijk helemaal uit moeten naar een flink eind verderop voor zo’n fon-spot! Ik hou het wel bij m’n eigen fUn-spot!

 7. ms

  Hun oranje dotjes zijn altijd even groot, ingezoomd of uitgezoomd. Dat is wel een lichte vervalsing van het totaalbeeld als je het mij vraagt. Als je dan Rotterdam gaat bekijken dan is de voorziening niet veel waard.

 8. Hm ja…sommige mensen zeggen dan: ‘je mag niet klagen want het is ook maar gratis hè!’ Maar wat heb je aan zoiets..ook al is het gratis? eigenlijk alleen maar extra reclame voor dat bedrijf..die maakt goeie sier met lege doppen!

 9. ms

  Inderdaad! En bovendien gebruiken ze onze B-Box ook nog als fon hotspot. Daar ondervinden we nu geen nadelen van. Ze melden wel dat je dat kan uitschakelen als je dat wil maar dat je dan geen deel meer kan uitmaken van dat netwerk.

  Ik denk niet dat er velen zijn die dat gebruiken. Ik heb nog nooit ergens iemand op een stoep zien zitten internetten. En ik weet niet wat ik zou doen mocht er ene op onze stoep zitten.

  Uiteindelijk denk ik dat ik dat wel eens ga doen, als het warmer is, die laptop eens op ons koerke uitproberen en als dat niet gaat zo eens te voet naar die wat verdergelegen spots stappen om te zien wat dat geeft. Want uiteindelijk, ze duiden de spots wel aan, maar je weet niet waar die juist zit.

  Als ik op ons koerke niet kan internetten omdat het te ver is, dan deugt dat ganse systeem van geen kanten.

 10. pppfff,als ik de deur uitga is het zeker niet om ergens mijn laptop te gebruiken en voor de rest ben ik – nog- niet uitgerust met apparaten die een fonspot nodig hebben. Ik zal nog een beetje de kat uit de boom kijken.

 11. IK ben niet bij belgacom, dus geen gratis mobiel.

 12. Ik surf al een paar jaar gratis bij Belgacom (in België gratis, buitenland betalend en zeer duur!)dit geldt alleen in het weekend, dus voor mij is dit prima als we met de motorhome op weg zijn. En als ik op mijne vélo zit, moet ik toch m’n stuur vasthouden.
  Mvg

 13. je kunt het ook nog in (sommige) nederlandse treinen proberen
  inloggen op t-mobile, er verschijnt een inlogschermpje en voilá (meestal…)

 14. pff, weeral typisch hé. Wel promotie maken met hun gratis hotspots overal voor de klanten, maar je moet dan wel dicht genoeg bij de bron gaan zitten.. Daar heb je dan ook niet zoveel aan

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén