Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bird on a wire

Eerst koopt ge u ne pc. En later pakt ge daar internet bij. Ze zeggen u dat ge dat in uwe pc moet inpluggen en ge doet dat. Dat werkt.

Op ne keer werkt dat niet meer. Ze zeggen u dat uwe modem kapot is. Ge koopt u ne nieuwe modem. Die noemen ze niet “modem”, maar ze zeggen dat dat nen b-box 2 is en dat ge die ook draadloos kunt gebruiken. “Kunt” niet “moet”. Ge plugt in. Dat werkt.

Ge koopt u ne laptop, ge peist niet verder na. Ge plugt in en dat werkt.

Den dag komt dat ge ineens op verplaatsing moet en dat ge die laptop moet meepakken wilt ge nog met het internet verbonden zijn. Ge pakt die mee. Op de meeste plaatsen en in de meeste hotels kunt ge internet hebben. Voor alle veiligheid koopt ge u nen dongel voor Nederland en ge wilt er ene voor België ook.

Ge krijgt info over Fon spots. Ge vindt dat tof maar ge ziet rap dat dat toch nog in de kinderschoenen staat en dat ge daar niet veel kunt mee doen. Ge doet dan maar wat vergelijkend onderzoek op het internet.

Spijtig voor Belgacom, ge zijt altijd al nen Belgacomaanhanger geweest, maar spijtig voor Belgacom, ge vindt die van Mobistar beter. En ge hebt toch al Mobistar op uwe gsm want ge hebt u jaren geleden es zo kwaad gemaakt op een trees van Proximus, dat ge in furieuze colère Mobistar op uwe gsm gezet hebt … en op die van uw lief ook.

Dus stapt ge nog maar ne keer dat Mobistar winkelke binnen en die legt dat schoon uit en zegt dat ge, als ge zo nen usb stick wilt, hem maar efkes moet mailen, dan zorgt hij dat hij dat op tijd binnen heeft en hij geeft u de naam en de ganse santeboetiek schoon op een kaartje mee.

Ondertussen zijt ge dat kaartje al kwijt natuurlijk want de tas van uwe laptop heeft de grond al eens gekust, sjaans zonder laptop derin, maar toch, alles is er uit gevlogen en dat kaartje is foetsie. Misschien dat uwe nikkel nog wel es valt waar dat ge dat gestoken hebt maar afin … das voor een andere keer.

Nu gebeuren er dan twee dingen tegelijk. Uwe Belgacom TV doet raar. Hij wil geen opgenomen films niet meer spelen. Eerst peisde dat dat aan de film ligt, maar als dat bij bekanst elke film is belt ge Belgacom, allee uw lief doet dat. Ze gaan hem terugbellen. Drie dagen daarna hebben ze nog niet teruggebeld, tis te zeggen, ze hebben opgebeld om te vragen of ze al teruggebeld hadden.

Tegelijkertijd ziet uw lief dat alle Belgacom klanten gratis mobiel internet gaan krijgen vanaf 16 april en ge gaat uw oor ne keer te luisteren leggen en ja, dat is waar. Ge moet dan wel uwe pack veranderen want ge zit met nen ouwerwetse pack, maar als ge de pack pakt die maar 3€ duurder is als uwen ouwerwetse, krijgt ge der nog nen tablet bij ook. En een simkaart natuurlijk. En dan kunde mobiel internetten. Die simkaart past in uwe gsm of in uwen tablet, als ge dat pack met dienen tablet pakt natuurlijk.

Maar gij moet dwars doen, gij wilt mobiel internet op uwe laptop en ge ziet met ne gsm van Mobistar! Ha! En ge hebt recht op gratis internet. Dat is niet erg. Dat zeggen die van Belgacom. Dat is niet erg want tot 16 april is er een actie waar dat ge ne usb-stick kunt kopen in de Belgacom winkel voor 1€. En gij blij natuurlijk.

Ondertussen hebt ge dan ook nog uwe laptop uitgeplugd want waarom inpluggen als dat zonder kabelke ook gaat. Daar moest ge u eerst ook nog drie keer zenuwachtig op maken eer dat dat ging. Maar … eind goed, al goed, dat werkt.

En dan leest ge elders ook azo iets maar dan wat anders en de kat zegt: “nu vertel ik dat niet meer” maar gij peist: “waarom niet?”

Dus pakt ge op ne schonen donderdagnamiddag den bus naar de Belgacom winkel en ge begint daar uit te leggen dat ge zo nen usb stick van 1€ wilt. Dat kan niet! Die acties moeten gescheiden blijven. En die usb-stick voor 1€? Die kunt ge alleen krijgen als ge er een bijkomend abonnement van 24 maanden bijpakt. Dat hebben ze u aan den tellefon verkeerd gezegd. En gij peist: “waarom zou ik een abonnement van 24 maanden moeten pakken als ik het na 16 april voor niks krijg?”

Uw lief die zo half over uw schouder heeft meegeluisterd en nog met die Belgacom TV in zijn maag zit zegt schamper: “lap” en ze bekijken uw lief precies of dat dat nen botterik is en dat kunt ge niet hebben, dus zegt ge dat het toch wel wat veel is dat ze uitsteken daar bij Belgacom. Ze gingen dat eens direct nakijken sé.

Het is opgelost! Het is de schuld van Vitaya! Al is uw lief er gralijk zeker van dat er andere films ook niet spelen en al wete gij ook zeker dat die van Vitaya vroeger ook geen probleem gaven.

Dus gade buiten zonder stick en met ne gebruiksvriendelijke post minder op uwen TV en ge peist dat ge dat simkaartje voor dat gratis internet aan uw lief gaat geven, samen met den tablet. Dan moet dieje mens, als ge op verplaatsing zijt, ook niet meer wachten tot dat gij uwe laptop ne keer wilt afgeven als hij naar zijn mails wilt kijken.

En voor uwe laptop zult ge dan wel die mobiele van Mobistar bestellen … als ge dat kaarteke terugvindt tenminste.

Previous

Een klein beetje kleinzerig

Next

Een nummer van een drummer

4 Comments

  1. ’t Is toch wel erg hé tegenwoordig. Ze ‘doen ‘ maar raak . De tijd van Klant is koning is gewoon verleden tijd. En dan ‘pakken ze’ nog posten af ook.
    Ook een vorm van chantage, toch ? De snoodaards. Mss een schrale troost Ms-ke, maar ook bij telenet heb je ‘van Jan ‘ … Pffffff

  2. Ik denk dat al die firma’s over één kam te scheren zijn.Waarom zou de ene meer kunnen dan de andere? En meer “cadeautjes” geven dan de andere ?

  3. Ah dank u..nu zit ik de rest van de dag met dat liedje in m’n hoofd..Like a bird..on a wire..gelukkig is het ondertussen al bedtijd..zal de rest van de post morgen even goed doorlezen hehe.

  4. Ik zie door de bomen het bos niet meer hoor..al die providers en hun aanbiedinkjes..je kúnt nauwelijks nog vergelijken!
    Toen AHmobiel moeilijk ging doen wilde ik overstappen..maar uiteindelijk heb ik toch nog steeds die dure AHmobiel..simpelweg omdat ik totaal niet weet waar ik goed aan doe..het is té ingewikkeld voor een simpele ziel als ikke!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén