Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Rarara en het was wit

“Amke heeft vlees gegeten” zegt Ella “pauwenvlees”. Slow kijkt naar mske, mske kijkt naar Slow en dan naar Amke, Amke kijkt naar mske. “Wélk vlees heb jij gegeten?” vraagt mske. “Wit vlees” antwoordt Amke.

Dat is allemaal nogal normaal als je weet dat Amke eigenlijk niet vleesgezind is en ze wel wit vlees zal eten maar dan moeten ze ’t niet moeilijker maken door er nog vlees met een kleurke bij te lappen.

“Was het geen kalkoenvlees?” vraagt mske die zo af en toe ook wel eens een lapje kalkoenfilet meebrengt als Amke blijft eten en ondertussen even verwijlend bij heel lang geleden toen zij, als klein mske, ook het verschil niet kende tussen beide vogels ondanks hun schier onbestaande overeenkomsten.

“Pauwenvlees” zegt Ella.

Slow zegt: “soms noemen mensen wel eens iets anders”.  Ella kijkt hem met grote ogen aan. “Zoals jij” gaat Slow verder “jij eet opavlees, maar als we dat bij de beenhouwer gaan bestellen, dan weet die niet wat dat is …”

“En dan denkt die: oei een kannibaal” vervolgt mske.  “Dan zegt die dat we die moeten gaan aanpakken” gaat Slow weer verder “en dan moeten wij zeggen: “daarvoor moet je bij Ella zijn, die kan dat goed“.

Ella kijkt iedereen om beurten aan. “Amke heeft echt pauwenvlees gegeten” zegt ze weer. “Daarvoor hebben ze een stuk uit een pauw gesneden, maar die was wel dood”.

Soms vraagt een mens zich af waar ze zulke zaken haalt.  Al zou het wel kunnen natuurlijk. Maar dan Amke alleen?

Er werd ooit wel pauw gegeten, maar zo courant is dat nu ook weer niet.  En bovendien vinden we nergens een vermelding van de kleur van dat vlees.

Previous

Heb ik mij nu echt aan een zjat kaffee verbrand?

Next

Alle hulp is welkom

9 Comments

 1. Hehe…ja, je weet maar nooit waar die kinderen hun verhalen vandaan halen hè hahaha. Maar het lijkt me inderdaad dat pauwenvlees wel wat op kalkoen zal lijken…een vogel is een vogel hahahaha!

 2. Pauwenvlees ? Nog nooit gegeten. vermoed dat daar , net zoals bij kipen kalkoen, op de borst ervan ook wel een mooi stukje wit vlees zit. Dat kind heeft waarschijnlijk gelijk … ))

  Ps: mooi prentje van die kannibaal en zes oude frankes voor een schelleke hihihi . Waar is die tijd toch gebleven …

  OT: vind die gekleurde ook héél mooi, Moet enkel in je interieurtje passen hé … ))

  Bye byeeeeeeeeeeeeeeee … ) !

 3. ms

  Toen ik jonger of maximum zo oud was als Amke nu (begin tweede leerjaar) had de bakker van wat verder een volière. Daar zat een pauw in en minstens één kalkoen. Ik kon die beesten niet uit mekaar houden ook niet en zeker niet toen men me vertelde dat kalkoenen oorspronkelijk uit Amerika afkomstig waren. Ik vond die pauw er namelijk veel uitheemser uit zien.

  Verder heb ik me achteraf afgevraagd of het wel echt om vlees ging. Wij noemen bepaalde soorten snoep ook “maskesvlees” en “joengesvlees”.

  Ik heb dus pauwenvlees opgezocht op Google. Blijkbaar is dat taai. En dat voor een kind dat niet bepaald een vleeseter is ? Ik heb sterk mijn twijfels.

 4. Hahahaa…ga je daar op zitten Googelen? Kun je niet gewoon aan Zoneke of Bollie vragen wat dat kind gegeten heeft?? hahahahaahhaaaa!

 5. ms

  Vragen wel, maar het antwoord ? Noch Zoneke noch Bollie weten het. Amke en Ella gaan onder de middag ofwel bij hun andere oma of blijven in de school (boterhammekes) eten.

  Maar dan zouden ze in elk geval nog hetzelfde moeten gegeten hebben.

  Eigenlijk wou ik gewoon weten of het eetbaar was of niet.

 6. Hihi…ik hou het gewoon op een plakje kippenworst op brood hoor..hehe!
  En dat pauwenvlees taai is..hm, dat had je kunnen raden ook…wat hebben die beesten nou voor lichaamsbeweging…die zie je nooit eens spurten, zoals een kip of kalkoen nog wel eens doen…die lopen altijd alleen maar zo statig rond te pronken met die veren hahahahaha!

  • ms

   Ik zou wedden van niet ware het niet dat ik iets weet dat ik niet schreef, een stuk geheime informatie om zo te zeggen. Dat zou niet fair zijn want dan zou ik gewoon winnen.

   In het kort : Amke eet kaas op haar bokes, gewone kaas en smeerkaas en anders choco. Ik peis dus niet dat een stukske kippenworst daar zou tussen geraken.

   Ons Ella heeft ons wat aangedaan !

 7. liliwens

  Wel bij ons noemen ze siroop “slijpers rookvlees”

 8. gettie

  Hier zeggen ze tegen een koe “een kauw”, zou het niet kunnen zijn dat je schatteke “kauwvlees” gegeten heeft?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén