Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Afscheid

Het is niet het einde van de wereld. En ook staat de wereld niet stil. Maar het is toch maar een schok als iemand, die je zeer graag hebt, ineens vertelt dat hij naar New Zealand emigreert … op 3 maart al.

Je wenst hem het beste en dat is gemeend, maar je denkt toch dat je je in de toekomst niet zo snel aan iemand moet hechten. Voor die keer dat je snel aan iemand gehecht was geraakt.

Het is ook niet het einde van de wereld. En ook staat de wereld niet stil, als je verneemt dat een vrouw van 85 plots is heen gegaan. Je zou er voor tekenen om zo te gaan. Ze was wel altijd één van de levendigste mensen die je ooit hebt gekend.

En ook aan zulke dagen komt een einde.

Previous

Het kapsalon

Next

Ocharme

6 Comments

  1. dat is ’t leven, de wereld die nu en dan toch eens héél even stilstaat, en dan weer gewoon verder draait

  2. Eigenlijk bestaat het hele leven uit afscheid nemen hè..is het niet ( zo heel geregeld) van anderen, dan zeg je altijd zélf ook nog gedag aan het eind van de rit, wanneer dat dan ook komt. Maar het zou erg zijn als je je daardoor niet aan mensen zou hechten..want dat maakt het leven zoveel mooier, mensen om wie je geeft. Ook al doet het dan extra zeer als het afscheid komt.

  3. Tja. Maar als je je nergens aan hecht, ben je ook maar ontworteld, en dat voelt vast ook niet goed. Veel ervaringen worden door gehechtheid juist krachtiger …

  4. bea

    Het is niet het einde van de wereld maar als het om mensen gaat die je genegen zijn is het even wel het einde. Gelukkig mindert dat nare gevoel na een tijdje en worden de herinneringen aan zij die er gelijk hoe vandoor gingen iets waar je met een glimlach aan terugdenkt.

  5. Sloef goede middag…

    hier in de straat is een boeleke geboren, een meisje en zij begint aan haar treinreis en niemand weet waar de eindhalte is ! Onlangs zaten wij in de Colmar in ’t Stad te eten en ik praat nogal graag met de mensen en toen antwoordde er iemand in het Engels en dat bleek een Nieuw-Zeelander te zijn die met een groep op doorreis was en i.p.v. in zijn hotel te eten, verkoos hij om eens rustig te zitten . Het werd een aangename conversatie en ik denk dat uw kennis daar geen moeilijheden zal kennen ! Fijne groetjes )pepino

  6. Afscheid is altijd een beetje sterven zeggen ze . Als dat een afscheid is van iemand die je goed kent dan voel je dat dubbel.En je aan niemand hechten uit schrik voor dat afscheid ….zo zit de mens niet in elkaar.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén