Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Altijd als het juist niet past

De straat hier zo wat schuinsig tegenover is twee weken speelstraat tijdens de vakantie, een week in juli en een week in augustus. Amke en Ella hebben daar ook een paar keer gespeeld toen ze hier waren. Op de dag dat Amke en Ella naar huis gingen zag mske het lokale etterke dat een beetje het spel in ogenschouw kwam nemen. mske hield haar hart vast, want het joch keek heel erg kwaadaardig haar richting uit.

Dat is één ding. Het volgende … heeft dat daar nu iets mee te zien? Heb ik dat gezegd? Neen hé!

Feit is dat Slow en mske die namiddag daarna naar de Tour zaten, hingen, lagen, te kijken en ze opschrokken van de bel. mske deed open en er was niemand.

Het is niet de eerste keer. We hadden het nog al voor zoals we vertelden in een bericht van nog geen jaar geleden en nog eens, iets langer geleden, zoals te lezen is in de reacties van dat bericht van nog geen jaar geleden.

Het ellendige is, dat het altijd gebeurt als mske heel erg aan ontspanning en rust toe is. Sommigen weten hoe het er hier aan toe gaat, die snappen dat wel. Die zullen dan ook niet denken dat Slow en mske maar luieriken zijn die in de namiddag naar de Tour zitten, liggen, hangen te kijken.

Dus, er was niemand, mske kwam terug binnen en gooide zich terug op haar zetel, recht in Slow zijn armen, maar het zalige gevoel was weg. De onrust was weer daar.

Nu heeft mske niets tegen spelende kinderen, maar op dat ogenblik was ze nog aan het bekomen van haar instorting.

Previous

Een groeistop inlassen?

Next

Even op de dag van de drasj national

11 Comments

 1. bea

  Kinderen vinden dat spannend en grappig en lachen zich waarschijnlijk een bult als ze van achter een hoekje de verbaasde gezichten zien van degene die opendoen. Klote voor iemand die aan rust toe is en er net op dat moment ontspannend bijzit-ligt-hangt. Zelfs als de bel gaat en er staat iemand voor de deur komt dat waarschijnlijk op dat moment ook ongelegen.

 2. ms

  Eigenlijk wel, want dat was mijn eerste gedacht toen die bel ging: “het zal toch niet waar zijn zeker” en “wie nu weer?”

  Maar als kind heb ik dat nooit gedaan. Ik was een serieus kind en dacht altijd na over dingen en dus vond ik, en vind ik nog, dat grappen die door de andere partij niet kunnen voorkomen worden, nogal eenzijdig zijn en dus geen grappen.

  Zo had je met één april ook die grap waarbij ze je zegden dat je naar de directrice of de baas moest gaan. Je kan dat niet naast je neerleggen want het kan altijd waar zijn. Zo ook met belleketrek.

  Maar het zijn kinderen en denken zo ver nog niet na, maar toch zou ik ze op dat ogenblik graag een emmer water over hunne kobe kwakken.

 3. bea

  Ik deed het wel als kind, denken kon ik toen nog niet Nu zou het mij ook ergeren als het hier gebeurde, heel stom spelleke. Je ziet, ik ben groot geworden

 4. ms

  Ik ben, denkelijk, altijd “groot” geweest.

 5. Eigenlijk laat ik best vaak gewoon bellen als het me niet uitkomt..de vaste telefoon ook..ik verwacht zelden iemand en als ze me echt nodig hebben is er altijd nog de gsm. Al die lui die je iets willen komen verkopen aan de deur..nee hoor..daar doe ik niet voor open. En als er iemand van de familie me wil verrassen met een bezoekje en voor de deur zou staan..is er ook altijd nog de gsm haha!

 6. ms

  Wel dat denk ik er ook van, maar in sommige gevallen ben je beter af als je wél de deur opent.

  Zo was er vorige week nog iets dat ik bestelde en dat tot mijn grote verwondering door een pakskesdienst werd afgeleverd.

  We hadden zo een spionnetje in de deur moeten laten inbouwen ofwel moeten we, zoals mijn groottante deed, een goed gerichte autospiegel aan de buitenkant van de ramen hangen.

 7. Dat noemen ze hier ook een spionnetje..en die spiegels waren daar speciaal voor gemaakt.
  Weet je wat ook een idee is? een goedkope webcam boven je deur hangen!

 8. ms

  Die van mijn groottante was wel degelijk een autospiegel.

 9. Hehe..dat kan..maar hier in de oude binnensteden werden die bovenwoningen dus standaard opgeleverd mét spionnetje hehe!

 10. Als er aan de deur wordt gebeld kan ik niet doen alsof ik niet thuis ben ,want ze kijken gewoon binnen in de living. Ik kan toch niet altijd in mijn keuken gaan zitten ingeval er iemand aan de deur zou komen bellen
  Als het mooi weer is zit ik op het terras achteraan en daar hoor ik de bel niet(als ik de draagbare bel niet mee neem naar buiten) .Maar degenen die ons kennen komen dan gewoon achterom.
  Ik kan nog altijd de boel afsluiten en boven op mijn bed gaan liggen daar ziet niemand me,hihi!

 11. Hihihi BellekeTrek … Euh …

  ik kon erg hard (weg)lopen vroeger …

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén