Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Groter dan gedacht

“Wij gaan winkelen in …, daar zijn zaakjes te doen met een aantal winkels die sluiten” zei mske “hebben de kindjes iets nodig?” “Wel” zei Bollie “we hebben de tijd nog niet gehad, maar we gaan skiën en de kindjes hebben nog geen sneeuwbottekes” en ze gaf de respectievelijke schoenmaten op. Slow en mske vonden beide.

En al de ganse weg vond mske dat die voor Amke er zo klein uit zagen tegenover die van Ella, mogelijk waren die van Ella te groot maar die konden ze niet omwisselen. En ja làp, het was patat van dat! Niet die voor Ella te groot maar wel die voor Amke te klein. En die mochten wél omgewisseld worden.

Aangezien Zoneke vrijdag thuiskomt van skiën en zaterdag terug vertrekt maar deze keer met Bollie en de kindjes moest die omwisseling voordien gebeuren. Slow en mske planden dat voor vorige zaterdag. “Terwijl jullie daar zijn” zei Bollie “wil je dan eens uitkijken naar skipakskes ook?” Planningen zijn er om overhoop gehaald te worden en zoals naar goede gewoonte kwam er zaterdag wat tussen. Aangezien het toch vakantie is gingen Slow en mske er dan vandaag maar een snipperdag van maken en met de dames gaan winkelen. Planningen zijn er om overhoop gehaald te worden, heb ik dat al gezegd? Gisteren telefoneerde Bollie. Ella zit met de windpoekskes ofte de waterpokken en kon niet mee.

Is me dat verdraaid moeilijk om skipakskes te vinden jà! Voor oudere kinderen wel en voor babykes ook maar zo tussenin. Uiteindelijk haalde Slow ergens iets van tussen de rekken en Amke juichte: “Wooooow, dat is een mooi!” Slow toverde er nog een tweede uit. Het wou lukken, de twee laatste. Eentje maat 3-4 jaar en eentje maat 5-6 jaar. Net wat ze nodig hadden. Amke paste en zei: “het past”. Jawel, het past maar dan ook maar juist. Amke is een groot kindje voor haar leeftijd. Het tweede was maar iets kleiner. “Dat gaat te groot zijn voor Ella” dacht mske. “Kan Bollie dat in de winkel in haar buurt omwisselen?” vroeg mske aan de verkoopster. Dat kon. “Ik pak ze alletwee mee” besloot mske.

Het scenario is hetzelfde, dat van Ella zit geweldig. Blijkbaar ziet ze er kleiner uit gewoon omdat Amke groot is.

“Weet je wat ik zou doen?” zei mske tegen Bollie “naar die winkel hier bellen en vragen of ze geen maat 7-8 jaar in stock hebben”, desnoods heeft Amke dan maar wat overschot.

Maar die waterpokken, die heeft Amke nog niet gehad. “Die zal ze krijgen als we op vakantie zijn” zei Bollie.

Previous

Ronkende namen en een eenvoudig mens

Next

The Vermin Music Mail Band

1 Comment

  1. ontkomen doe je er niet aan dan maar gewoon lekker met vakantie met flitsende skipakskes…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén