Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Beneden alle peil

Het is al heel lang geleden dat iemand eens zei dat oudere vrouwen niet thuishoren op een nudistenstrand, met hun afhangers. Waarop mske dan vroeg waarom iedereen bij hoog en bij laag volhield dat een nudistenstrand niet diende om te gapen.

Nu las ze onlangs die uitlating van de schepen van Oostende over het in de stad lopen in je blote bast. mske geeft de schepen gelijk. Eender wie of eender hoe, in een stad loop je niet gekleed of ongekleed zoals op een strand. Er is niet voor niets de benaming “stadskledij”.

En ja, een reactie kon niet uitblijven. De zwaarlijvigen zijn beledigd door iets over uitgezakte mannenlijven, dat mske zo niet direct terug vindt. Ze dacht: “misschien in die ander gazet“.

Soit, daar gaat het niet om, het gaat niet om zwaarlijvige mensen, om hangbuiken of wat dan ook, het geldt voor iedereen. Dat peist mske er van.

De schepen spreekt van normvervaging, mske zegt dat de mensen geen savoir vivre meer hebben.


Grzegorz Radziewicz

Previous

Schoften

Next

Twee minuten

10 Comments

 1. zéér juist! Ik erger mij daar ook aan. Waar zijn onze ‘goeie manieren’ naartoe? Ook op het werk zijn de normen héél erg vervaagd. Gelukkig zou men bijna zeggen bestaan er nog ‘uniformen’scholen in ons landje. U deftig aankleden naar de omstandigheden is respect tonen voor uw medemens. En wat ze daar in de pers weer van maken…Een klacht indienen… tsssst (sist, zucht verontwaardigd)

 2. Ik kan het me voorstellen, dat dat in een badplaats wel wat vaker gebeurt dan in een gewone stad en dat men zich dan begint te ergeren. Hier zie je eigenlijk alleen stratenmakers en zo weleens in hun blote bast werken als het heel warm is..en van mij mag het hoor..ik erger me er niet aan, ook niet als er dan een flinke bierbuik getoond wordt..leven en laten leven vind ik. Maar overdaad schaadt..da’s altijd zo.
  Er is wat vreemds aan de hand met je lettertype..door het onderschrift bij je plaatje?

 3. bea

  Het hoort zo een beetje bij de kust maar een fris hemdje of t-shirt is meestal toch mooier om te zien. Alé, na al die jaren wordt ook daarover geklaagd, het zal nog al inorde komen

 4. In een badstad, zie je dat regelmatig : in bikini even een boodschap doen (meestal jonge meisjes) of de macho uithangen met bloot bovenlijf … ik stoor me daar niet aan. Waar ik me wel aan stoor is dat je soms mensen op een uitvaart in de kerk ziet, gekleed in een felgekleurde jogging … dat vind ik nu echt erover. Dat is respectloos tegenover de familie en ook zichzelf natuurlijk.
  Ik wens je verder een fijne donderdag toe, er is ons goed weer aangekondigd voor het weekend, geniet ervan hé.

 5. Ik begrijp die schepen van Oostende.Het zijn meestal oudere en buikige mensen die in hun blote bast rondlopen en die denken dat ze nog altijd eruitzien zoals in hun gloriejaren.De jeugd loopt zelden zo rond in de straten. Laat die blote basten voor het strand maar trek iets aan als je van het strand weggaat. Die blote basten zijn dan ook meestal drager van ouderwetse korte en spannende shorts! Als ze dan met een fiets rijden zie je hun bilspleet!
  En dan te weten dat het niet zoveel jaren geleden is dat je een boete kon oplopen als je in je blote bovenlijf als man en in badpak als vrouw over straat liep.Strand is strand en straat is straat,maar blijkbaat kennen velen niet meer het onderscheid.

 6. Maar magda..nu maak je net zo’n verschil als die mensen die het over die ‘vrouwen met hun afhangers’ hadden..je kunt voor of tegen blote basten zijn, maar hóé die basten eruit zien zou toch helemaal niet uit mogen maken? Ik vind het echt belachelijk om zo’n onderscheid te maken hoor..neem me niet kwalijk! Ik kijk gráág naar mooie strakke mannenborsten, maar niet iedereen is even knap en strak hè..en dat heeft ook z’n charme! Straks zeg je nog dat mensen met lelijke gezichten voortaan maar gezichtsbedekking moeten gaan dragen!

 7. Mizzy het gaat me niet zozeer hoe die mensen er uit zien maar wèl over het feit dat er plaatsen zijn dat een beetje meer aangekleed fatsoenlijker is!!Of dat nu vrouwen of mannen zijn.Maar meestal zijn het wel oudere mannen die elke fatsoenregel aan hun laars lappen.

 8. en ik vind dat Magda groot gelijk heeft! Strand is strand, en stad is stad, of het nu strakke of hangende borsten zijn ;°)

 9. Maar dat zei ik dus ook omamoetje..het maakt niet uit hoe iemand eruit ziet. Maar magda legt wel steeds de nadruk op oudere niet meer zo goed uitziende mannen..en ik vind dat het niet uitmaakt hoe mensen eruit zien..in de stad trek je óf allemaal een net shirtje aan óf je mag allemaal bloot..hoe iemand eruit ziet zou geen verschil moeten maken! Smaken verschillen wat dat betreft ook nog eens.

 10. ms

  Hahahaha! Verschil van mening en ik zit daar in het midden tussen.

  Ik vind dat blote basten aan het strand horen, maar dan wel voor iedereen

  In de stad passen die niet, voor niemand. Het gaat er al veel lakser aan toe dan vroeger toen men zelfs geen short mocht dragen.

  Het haalt volgens mij wel degelijk de uitstraling van een stad naar beneden als ma en pa flodder (al dan niet met strakke lijven) er rond flaneren.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén