Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Schoften

Door de voorvallen gedurende de laatste vakantie kreeg mske het nogal op haar heupen. Niet door de voorvallen zelf maar door hetgeen er uit voortvloeide.

Ze heeft wel al meer ondervonden dat, als je niet vriendelijk bent maar arrogant, de mensheid wel minder bot leek te zijn en ze besloot dat het dan maar uit moest zijn dat vriendelijk zijn tegen bepaalde mensen, instanties en aanverwanten.

Ze stond dan ook niet stom toen ze las dat schoften gemakkelijker vooruit komen in het leven.

Nu is het natuurlijk mskes bedoeling niet als schoft door het leven te gaan, maar ze zal waarschijnlijk al rapper eens snauwen … voor zolang die bui weeral duurt zeker.

Ze vond een prachtig prenteke om hier bij te zetten en ze vroeg de eigenaar om het te mogen gebruiken. Niet dus.

Nu vraagt ze zich af waarom ze het vroeg. Het ganse net staat vol met die prentekes. Je hoeft daarom nu nog geen schoft te zijn maar inderdaad het helpt wel.

Previous

Ergens onderweg

Next

Beneden alle peil

5 Comments

 1. Oeps Ms-ke, de link in het postje, werkt niet bij mij, en spijtig van het geschikte plaatje.

  Keep smiling …

 2. t is waar! Ik ben ook altijd te vriendelijk, en ben daarna kwaad op mezelf

 3. ‘Brutalen hebben de halve wereld’ is het spreekwoord..en wij de andere helft hehe. Maar de ervaring leert dat het inderdaad bij bepaalde instanties soms beter werkt als je niet te vriendelijk blijft..ik kan dat in brieven en mailtjes wel, maar mondeling zou ik gauw door de mand vallen..dat lukt me niet..al wéét ik dat het goed zou zijn, ik kan het gewoon niet, het zit niet in me.
  Toestemming vragen voor prentjes..nee..nooit gedaan, dat nou weer niet..als het op het www staat, is het wat mij betreft vrij te gebruiken hoor…world wide!

 4. Ja, de link werkt ook niet bij me. Te vriendelijk is blikbaar een dillema. Spijtig.

  Groetjes

 5. @mizzD: toestemming voor prentjes (en foto’s vooral) is wel vereist hoor! copyright heet dat

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Copyright

  laat ik er bij zeggen, als je niet wilt dat je foto’s, tekeningen, schilderijen etc “geleend”worden moet je ze niet op het internet zetten, maar dat is natuurlijk geen vrijbrief.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén