Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De slogan

We gaan efkes aan politiek doen, allee, als ge dat al politiek kunt noemen.

We hebben ons nooit geërgerd aan de slogan. Meer nog, we hebben er zelfs nooit over nagedacht.

Zelfs toen mske vorige week las dat de nieuwe burgemeester van Antwerpen, de Antwerpse slogan: “t Stad is van iedereen” ging schrappen, stond ze er nog niet bij stil.

Pas toen ze las dat de groenen zouden willen dat Leuven die slogan: “t Stad is van iedereen” zou adopteren fronste ze. Dat is zo een beetje als de afdankertjes van anderen mogen aantrekken.

Zo wordt met de benaming “’t Stad” algemeen aangenomen dat het over Antwerpen gaat want alle andere steden in België zijn “een stad” en dus ook “de stad”. In Leuven zouden ze dan al eerder geneigd zijn om te zeggen: “Leuven is van iedereen”.

Maar een stad? Die is toch nooit in het bezit van iemand? Zodoende zou mske het veel beter vinden als ze zouden zeggen: “Leuven is voor iedereen” met een beperking er bij. Ah ja, gezien de golf van agressie die we de laatste tijd meemaken zou mske er tussen haakskes een halve kerstwens bij zetten. Dan zou dat worden: “Leuven is voor iedereen (die van goede wille zij).

Nu ja, veel sleutelen zullen ze in Leuven niet mogen doen, aangezien de groenen vinden dat die slogan na de huidige burgemeester wel terug naar Antwerpen moet verhuizen. En ja, dat kan je niet met het afgedragen goed van je nicht.

Previous

Beter te voet naar de bank

Next

Over wat? Toch niet over strijken?

5 Comments

  1. Wat een onzin..laten ze die originele slogan maar houden daar in Leuven hoor! Of ze moeten er écht iets ludieks van maken. Zoals de slogan van Amsterdam ooit was ‘Amsterdam heeft het’..en toen maakten de Rotterdammers ervan: ‘Rotterdam heeft het niet nodig!’

  2. bea

    Als op dat prentje de slogan van Leuven was (is?) dan zouden ze die beter houden. ik vind hem gepast voor die stad.

  3. Hoe wel ik die slogan “t Stad is van iedereen” nooit goed heb kunnen vatten en het maar een stomme slogan vond.

  4. Ik treed Liliane bij. Als buitenstaander vind ik het een holle slogan. Dan hadden ze beter gewoon gezegd” A is van/voor iedereen”.

  5. ms

    Het antwoord van Lowie!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén