Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Niets is nog zoals vroeger

Vroeger, toen mske nog een kind was, had je pleisters. Die plakten en bleven plakken. En als je die er af haalde moest je ofwel de plakresten van je huid schrapen dat ze rood zag of ze afwassen met ether op een prop watten.

Je had pleisters op een rol en je had kleefband om een verbandje aan te brengen. Die plakten en bleven plakken.

Nu plakt er niets meer. mske had al gezegd dat ze goeie pleisters wou, zoals die van in de ouwe tijd. Of je nog altijd ether mag gebruiken, dat weet ze zelfs niet want ondertussen heeft ze geleerd dat dat een bedwelmend middel is ook nog.

Vorige keer bracht Slow pleisters mee, van een soort dat niet loste. Verleden tijd, inderdaad, want die dingen springen los als je nog maar eens snel je vinger door de lucht laat zoeven. Weg is die!

“Ik wil plakkers van bij de apotheker” zegt mske terwijl ze nog maar eens een verse pleister op de vinger met de te diep ingescheurde nagel kleeft.

Previous

Het hongerprobleem

Next

Een klein beetje meer

6 Comments

  1. Ether? aceton was het hier (waar je ook nagellak mee kon verwijderen)..of wasbenzine of terpetine( dat was eerder in huis dan aceton toen m’n zussen nog niet zo oud waren dat ze nagellak gebruikten hehe). Maar nee inderdaad..die pleisters bestaan niet meer..of wél, maar dan blijft die plakzooi dus zitten terwijl de pleister er nóg snel afligt. Ik kan niet zo goed tegen pleisters, dus ik heb sowieso altijd van die dermatologisch heel verantwoorde hehe. Het liefst gebruik ik zo min mogelijk pleisters! Voor Axel gebruik ik van dat verband dat alleen op zichzelf plakt..da’s handig met dat haar!

  2. ms

    Ik heb dus ook een grondige hekel aan pleisters en gebruik die dingen dus enkel als het echt niet anders kan.

  3. Ja de meeste pleisters komen heel gemakkelijk los .Ze doen dat voor de verkoop zeker.Zo is je pleisterdoosje vlug leeg.
    Maar toch bestaan er nog stevige: ik kocht onlangs bij de apotheker een soort pleister die je op het platte van je voet kunt kleven. Als ik een hele dag op stap ben ,gebeurt het al eens dat ik een verhitte voetzool krijg en dat kan echt pijnlijk worden en een brandend gevoel geven.Meestal heb je dan geen voetenzalf bij, of het helpt niet zo goed. Nu plak je vòòr je weggaat zo’n pleister op je voet en je hebt geen last van verhitte voeten. Kleven doen ze zo uitstekend dat ik pas de tweede dag na de uitstap merkte dat ik die pleister nog niet verwijderd had. Ik had ondertussen al een douche en een bad genomen! Vuil was die pleister zeker niet ,hahaha!

  4. Ik vind het niet slecht de pleisters van nu.

  5. Ik weet sinds kort alles van plakkers en pleisters. Voor op een poezenpootje is dat sowieso veel knip- en plakwerk, we hebben nu ook dat verband dat enkel op zichzelf plakt, prima voor een harig pootje.

  6. Ja zeg, die pleisters van nu zijn soms rapper ‘gelost’ dan ik ze kan open peuteren ! Maar die ons ma vroeger thuis had, deden VERSCHRIKKELIJK pijn bij het verwijderen . En je haar op je benen was je ook meteen kwijt … tsssssssssssssssss dàt maken ze zo niet meer ( denk ik … )

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén