Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Gewoon zichzelf zijn

Sommige dingen begrijpt mske niet erg goed. Zo gebeurde het jaren geleden dat zij een paar klompen zag die ze mooi vond door hun eenvoud. Gezien de prijs was moe akkoord en mske had haar klompen.

Er werd wat om gelachen, want wie deed in die tijd nu nog klompen aan haar voeten? Kort daarna werden die klompen zo populair, iedereen wou Zweedse klompen, en zijn dat nog altijd.

Nu enkele maanden terug, toen mske begon met oorhangers, merkte ze dat het meisje kort daarna ook oorhangers had.

Toen het zomer werd en de t-shirttijd aanbrak, nam mske haar sjaaltje mee. Zie je, mske houdt niet zo van t-shirthalsuitsnijdingen en doet dus steeds een sjaaltje om. Kort daarna deden de sjaaltjes hun intrede.

mskes oorhangers gingen de ene na de andere stuk en in afwachting dat ze echt een wow-gevoel krijgt bij het zien van zilveren oorhangers, heeft ze gewoon die ringetjes in. Zijn alle anderen hun oorringen stuk?

Je kan mske nu niet echt een modekenner of trendzetter of wat dan ook noemen, ze is gewoon zichzelf, maar vanwaar komt dat imitatiegedrag van iemand die ze zogezegd niet mogen? Uit een soort bewondering? Of hebben we nu een dikke nek?

Previous

De klant die onderaannemer werd

Next

Sterrenchefs en kenners

5 Comments

 1. Je brengt de mensen onbewust op ideeën waarschijnlijk..jij onbewust en zij ook. Mensen hoeven niet altijd alles bewust na te doen, maar soms blijven dingen hangen achter in het geheugen en als ze dan voor hun kast staan en weer eens zo’n sjaaltje zien, denken ze ‘goh ja, dat kan ik wel weer eens om doen’..niet meer wétend dat ze dat twee dagen ervoor bij jou ook gezien hebben maar nog wél wetend dat ze het leuk vonden.

 2. ms

  Het toppunt was die keer toen een vrouw van mijn leeftijd mij vroeg: “hoe doen die jonge van vandaag eigenlijk die sjaaltjes aan?” Ik zei dat ik het niet wist, dat ik het deed zoals ik het altijd al had gedaan.

 3. bea

  Ze doet het uit bewondering en daardoor krijg je een dikke nek, wat je prima kan camoufleren met een sjaaltje Ach nee, zie het als een eer. Zij vind het mooi en aapt je na, een schoon compliment zelfs al is het van iemand die je niet zo mag. Ik zou heel benieuwd zijn om te weten hoever haar adoratie gaat en eens iets heel raars (aan)doen en dan zien of ze het ook doet…dan weet je het wel of het toeval was of niet

 4. ms

  Ik had al gedacht aan groene mèches of een hanenkam.

  Speciale nagellak is momenteel niet meer zo extravagant hé.

 5. Dat kopieergedrag is het succes van de mode.Moesten de mensen niet kopiëren zouden er niet veel kleren of accessoires succes hebben.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén