Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De klant die onderaannemer werd

Hij dook op kort nadat wij Mr. Sloddermans hadden laten verstaan dat we zijn kuren niet meer namen. Hij leek wel een geschenk uit de hemel en al zei hij dat hij niet altijd werk had, kwam het hier toch vlotjes binnen. Eigenlijk was hij een soortement collega die hetzelfde werk deed als wij.

Na een druk jaar samenwerken kwam er minder en nog minder en toen stopte het helemaal. Maar ondertussen hadden Slow en mske zich elders ingewerkt en konden ze het teveel van de andere klanten niet meer aan.

Toen er dan op een keer een mail kwam met de voorzichtige vraag hoe het met de zaken ging bleek al snel dat hij niet veel werk meer had en mske overlegde om de samenwerking in de andere richting te laten lopen.

De tweede opdracht ging het fout. Slow en mske gingen voor twee weken naar de evenementen en na twee dagen kwam de mail dat hij opdrachten had binnengekregen van andere klanten en die gingen ineens voor.

Daar was mske niet mee opgezet. Dat zinde haar helemaal niet. Ze besloot de samenwerking tot een minimum te beperken.

Hij heeft haar weer liggen. Er kwamen ineens een pak dossiers binnen van een klant die dit soort dossiers normaal zelf doet maar nu ook ineens verzopen zit in het werk. mske besteedde uit. En nu staan ze hier voor het voldongen feit dat ze die dossiers ofwel zelf kan zien te doen vóór maandag ofwel aan de klant uitleggen waarom ze niet gedaan zijn.

Ondertussen snapt mske ook waarom zijn klanten afhaken. Als je niet snel genoeg op een mail antwoordt hangt hij aan de telefoon. Over het minste flutdossier maakt hij een hele mailconversatie zodat mske soms denkt dat ze meer werk heeft met haar mails te klasseren dan wanneer ze het dossier zelf zou hebben gemaakt. Want ja die mails worden telkens opnieuw geklasseerd want mske wil haar inbox overzichtelijk houden zodat ze ziet wat er nog te doen is en wat het dringendst is.

Nu ja, de samenwerking gaat wel blijven bestaan want hij heeft een BTW nummer en wat hij wel doet is goed gedaan.

mske zal hem toch eens proberen uitleggen dat het met minder uitleg ook gaat. Wedden dat hij dan een mail terug stuurt met: “ok” er in … die ze dan ook kan klasseren.

Previous

Pestaankoop

Next

Gewoon zichzelf zijn

2 Comments

  1. Oei oei..toch lullig van die mensen waar je niet zo goed van op aan kunt..vooral niet als het erop áán komt!
    En dan die lange mails..jeetje..heeft ie niks beters te doen?

  2. Sommige mensen kunnen het toch moeilijk maken.Het is een vorm van zich belangrijk voelen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén