Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

In affaire

Slow is “in affaire” zoals ze zo zeggen. Dat komt omdat … beter bij ’t begin beginnen.

“Willen we morgen te voet naar de Colruyt gaan?” stelde mske gisteren voor “we hebben toch niet te veel nodig”. Dat is een goei drie kilometer heen en een goei drie kilometer terug en dat is dan het dagelijkse stappeke. “Maar ik moet nog naar de post ook” zei Slow “en de lotto nog binnendoen”. “Dat kan op de post ook” had mske gezegd.

Het regende deze morgen. Regenen zoals in “kletsnat worden als ge uwen dikken teen buiten steekt”. Ik zal maar met de auto gaan zei Slow. En toen hij terug kwam was hij “in affaire”.

We hebben het al gezegd, hier kunnen ze niet alles in één keer geregeld krijgen, al moeten ze er hulp van Murphy en zijn verwanten tot in de zevende graad bijhalen. De Colruyt was geen probleem, maar de post wel, want de post lag lam, ze konden niet verzenden, ze konden niks doen waar geld aan te pas kwam want al hun systemen lagen uit.

Slow is in ’t station de lotto gaan binnendoen en hij had bijna zijn zending op de trein gezet ook. Hij wist alleen niet of die aan de volle pot of aan kindertarief mocht reizen.

Previous

En nu iets over film

Next

Murdock en Murdoc

3 Comments

  1. Formulieren reizen in ons land aan dierentarief, omdat toch niemand zijn hond of kat meeneemt op de trein, de bus, de huifkar… en vul zelf maar aan.
    Nu weet je ook waarom.
    Een kameraad die eveneens ergens in jullie streek bivakeert, heeft een bak op het bagagerek van zijn fiets gemonteerd, daar zit zijn hond dan in.Dat spaart zowel geloop als ergernis uit, behalve als het regent naztuurlijk.

  2. er kunnen zo van die dagen zijn dat alles niet verloopt zoals je plant en dan zeg ik ” ‘k zou er de krul van krijgen” om het deftig te houden maar als ik kwaad wordt zeg ik wel eens “‘k krijg er de schiete van”!!

  3. oei wordt =word zijn . Op school kregen we een dikke zero voor zo’n werkwoord fout.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén